Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Hon behövs

18.08.2009 00:32 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Kvinnors stavh

opp är en relativt ung sport i friidrottens värdetävlingar som inte riktigt lyckats förädlas värst långt. Resultatnivån är fortfarande väldigt blygsam till vad den kommer att vara om 10-15 år då tillräckligt många tillräckligt begåvade individer fått rätt träning i rätt ålder. Trots det har sportgrenens PR-värde och publikintresse  överskuggat spjut och andra udda grenar som valmage överskuggar en snäcka på havsbottnen, tack vare henne – Isinbajeva. Det enda sättet att förbli obesegrad för evigt är att dra sig ur när formen eller motivationen tryter, fråga fast Alexandr Karelin eller varför inte Carolina Kluft.

På tal om Kluft, vem bryr sig om sjukampen nu när varken Kluft eller hennes rival Eunice Barber – Jackie Joyner-Kersee är med. Friidrott bygger på stjärnkult. Damernas stavhopp riskerar att falla i glömska ifall ”kvinnliga Bubka” inte snabbt repar sig och gör revansch. All ära tilll Chelsea Johnson och Monika Pyrek, och till Svetlana Feofanova som inte ens var med i VM.3 Inte för det, stavhopp behöver henne mer än hon behöver stavhopp. Med sponsorintäkterna och GP-startpengarna efter  nio EM-VM-, och OS-titlar samt 26 världsrekord gör hon vad hon vill.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

3 svar

  • Moritz Wegar says:

    Varför vågar inte Hbl och dess journalister sticka ut ur mängden och skriva om någon annat en fixstjärnorna som råkar finnas i Berlin. Bolt i all ära men varför inte ett ord om en så sympatisk person som Jessica Ennis och de övriga sjukampstjejerna. Dessa flickor har garanterat offrat lika mycket – om ej mera – svett och blod för sina resultat än någonsin Bolt. Titta på hur alla sprintergossar som ställer sig på startlinjen nu måste apa sig framför kameran – ala Bolt. Den gossen håller på och gör friidrotten till en lekstuga för pellejönsar. En ordentlig intervju med Jessica Ennis vore något att se fram emot.

  • Andrea Borenius says:

    Ingen tvekan om att Jessica Ennis och de andra medaljörerna är värda allt spaltutrymme de kan få, precis som alla övriga världsmästare i Berlin. Guld är alltid guld men personligen tycker jag att skillnaden mellan att vinna en gren men ändå stanna 300 poäng ifrån Carolina Klüfts saldo i Osaka och över 500 poäng från världsrekordet och att löpa världsrekord på en tid som länge ansågs omöjlig är stor. För att inte säga enorm.

  • Marcus Lindqvist says:

    Sprintrarna har väl alltid brukat spela macho och spexa framför kameran..Det är ändå idrott, ska inte vara blodigt allvar.