Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Grymt starkt

18.08.2009 21:16 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Jag hopppas folk inser att Jukka Keskisalos åttonde plats i finalen på 3000 meter höjd är en cirka tolv gånger tuffare prestation än ett eventuellt guld i spjut. Visserligen kommer precis som i spjut alla topparna i hinder från en handfull nationer och i själva verket skulle det vara ännu färre om man inte räknade med kenyanerna som representerar Qatar, Sverige, eller nåt annat land. Men konkurrensen är ändå mångfaldigt hårdare. Dessutom har jag tusen gånger större respekt för hinderlöparnas stentuffa löpträning än att slänga ett spjut några gånger.

Precis som man kunde tänka sig satte Kemboi och de andra kenyanerna iväg i ett alldeles för högt tempo för att Keskisalo skulle kunna hänga med och spurtskrälla – de löpte från början omkring 2:40 per kilometer. Kul var det ju att fransmannen Tahri saboterade Kenyas trippelseger.Keskisalos tid var dessutom hans andra bästa genom tiderna och bara ett par sekunder från finska rekordet. Respekt!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • RW says:

    Mustafa ”Musse” Muhammed är inte kenyan. Han har visserligen rötter i Afrika, men i Somalien.

  • Marcus Lindqvist says:

    rätt. sorry, my mistake. östafrikan. somalernas och kenyanernas lhar liknande fysiologiska egenskaper som ger dem fördelar gentemot europeiska distanslöpare. enda skillnaden är att de i Somalia sällan ges möjligheten att tävlingsidrott.detta utan att vara rasist i ordets negativa bemärkelse.