Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Jee för Alexei, buu för Anu

11.08.2009 15:59 | Skriven av Christoffer Herberts i Okategoriserad

I dag anser jag att:

– Jaro är att innerligt gratulera till anställningen av Alexei Eremenko. Kan tänka mig att Eremenko krävde en del, men varenda eftergift var värd att göra. Nu blir det åka av i Jakobstad.

– Anu Nieminens bortförklaringar är i en klass för sig i idrottsvärlden. Jag minns hur vi i x3m-sportgänget skrattade oss dubbelvikta åt hennes utläggningar efter OS i Aten, när hon gråtfärdig skyllde förlusten på luftkonditioneringen i hallen. På allvar. Nu har hon skyllt den senaste VM-förlusten i Indien på ”alla bomb- och terroristnyheter”. På allvar.

– Det känns trots allt inte helt bra när man på söndagskvällen stolt knåpat ihop sin sluttabell för årets Premier League och när Veikkaajas säsongsbilaga kommer på tisdag har man tättrion och bottenduon i identisk ordning, och inget lag skiljer mer än typ två placeringar. Måste nog ta och fila på tipsen lite innan jag offentliggör dem. Stay tuned.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

6 svar

  • Fotbollsfan says:

    Nu gör ni väl en ”säsongssneakpeak” för La Liga och Serie A också? Är trött på att alla tidningar i Finland prioriterar Engelska ligan.

  • Christoffer Herberts says:

    Jojomensan, fotbollsfan. Det kan du vara alldeles bergsäker på.
    Själv hör jag väl till de finländare som är oproportionerligt insnöad på England, men det finns få skribenter i landet som har lika bra koll på spanska ligan som kollegan von Wendt.

  • Henrik says:

    Hej Christoffer,

    Såg i dagens HBL att du beklagade dig över att ingen TV-kanal sänder matchen mellan Sverige-Finland, och jag håller med dig helt och hållet. Vanligtvis kan man streama varenda fotbollsmatch (nästan) via atdhe.net men inte ens de visar matchen idag.

    Däremot så finns det en ganska populär sportpub i Åbo, som visar mycket fotboll som skriver på sin hemsida att de visar matchen ikväll…undrar hur f-n det går till?! http://pikkutorre.konehuone.net/matsit.html

  • Christoffer Herberts says:

    Tjenare Henrik!

    Kollade upp lite om problematiken kring det här med Sverige-Finland i kväll.
    Sändningsrättigheterna ägs av Viasat, och därför har arga rivalen Canal+ ingen möjlighet att sända. Viasat har i sin tur för få kanaler till sitt förfogande i Finland, eftersom de på Viasat Sport har samma utbud som moderkanalen i Sverige och därför sänder tennis.

    Möjligheten att se matchen i Finland är via en obskyr kanal som heter ”Viasat Sport HD” som väl typ tolv hushåll har, tillsammans med den HD-TV, HD-Digibox, HD-kabelkort och värsta kanalpaketet som krävs. Men utmärkt om sportpuben i Åbo har utrustningen som krävs för att visa matchen.

  • Jens says:

    Gubbar och alla andra fotbollsvänner! Jag har som vanligt levt en sommar med Toffes gamla arbetsplats i mina öron, dvs SR:s sportradio på P4. Mig veterligen kommer Sverige-Finland att sändas på P4 ikväll, med start 21.00. Vanligtvis brukar referaten vara gyld, med Ralfs hemvävda svenska som bonus. Jag tänker åtminstone testa http://www.sr.se/webbradio ikväll.

  • Christoffer Herberts says:

    Jess! Ralf! Bra referat var det dessutom. Precis så kritiskt och analytiskt som man vill ha det.
    Själva matchen lät på basen av det referatet sannerligen inte som någon höjdare.
    Mest frusterande är för övrigt att Baxter inte tog chansen att byta ut Hyypiä i slutet för att låta publiken hylla honom i landskamp nummer 100. Sånt förstår man ju sig på i Sverige, och att en blågul fotbollspublik skulle ha gett stående ovationer åt en finländsk landslagsikon hade ju varit en snudd-på-kalla-kårar-sekvens.
    Men nu missade Baxter det vidöppna målet. Samma Stuart som kritiserade Benitez för hur Hyypiäs avsked i Liverpool sköttes.
    Hypocrisy, my dear, hypocrisy.