Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Som att låna pengar åt de som är rika

28.08.2009 01:50 | Skriven av Christoffer Herberts i Okategoriserad

Att Frankrike förlorade med 1–5 mot Tyskland i dam-EM föranleder kanske inte direkt landssorg i den franska republiken.
Frågan är väl snarast om någon hemma i Frankrike ens vet om det.
Det fanns nämligen ingen fransk journalist på plats när lagets tränare höll presskonferens efter utklassningen i Tammerfors i kväll. Inte en enda.

Tyskland representeras i Ratinas pressrum av sex skrivande journalister och från England fanns fyra dagstidningsskribenter på plats för landets första gruppspelsmatch. Men från Frankrike: Ingen. Rien, heter det visst.

Men en rund och rolig fransk tränare höll presskonferens i alla fall, för den lilla grupp med Uefa-människor och annat löst folk som satt kvar i rummet.

Den runda och roliga tränaren hade uppenbarligen en enorm förkärlek för idiom och ordspråk, för i samband med snart sagt varje svar såg tolken olycklig ut och förklarade att det där blir väldigt svårt att översätta för det är ett talesätt vi har i Frankrike.
– I slutet på dansen måste man betala fiolspelaren, som vi säger i Frankrike, analyserade den runda och roliga tränaren.
Och så där höll det på.
– Man lånar pengar åt de som är rika, som vi säger i Frankrike, blev slutsammanfattningen av 1–5 innan den runda och roliga tränaren smet ut från rummet och via tolken lät hälsa att “jag hoppas verkligen ni förstod vad jag menade”.

Tyskland såg förresten sanslöst bra ut. De har nu mött två av turneringens potentiella medaljlag och har 9-1 i målskillnad. Extra plus i kväll för mittfältaren Linda Bresonik.
Den tyska gruppsegern är nu klar och det blir reserverna som får spela i den sista gruppmatchen mot Island.
– Det är helt självklart. Hur skulle man kunna ändra för mycket?, sade den tyska tränaren och såg helt oförstående ut över att någon ens kunde fråga om Tyskland tänker ställa över de bästa på söndag.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.