Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

YLE, YLE, YLE+damfotboll

21.08.2009 10:39 | Skriven av Jonas von Wendt i Okategoriserad

50 km fusk står på programmet i timmarna fyra. Två kanaler sänder naturligtvis direkt. Eurosport, som hade VM i Beachvolleyboll från 1983 som alternativ, är ju naturligtvis glada över att kunna fylla tablåerna.

Och YLE sänder eländet, direkt, steg för steg, eller springsteg för springsteg för det är ju det som gång egentligen går ut på. Att vicka på häcken så mycket att domarna tror att man går då man de facto springer.

Och vad värre är. Tittarsiffrorna är säkerligen betydligt högre än då samma kanal sänder typ en match mellan ManU och Arsenal i FA-cupen.

Har därför en viss förståelse för att du numera bara kan se kvalitetsfotboll på betalkanalerna.

I den kampen verkar Canal Plus gå segrande ur leken. Viasat, som tappade ansiktet då man lurade kunderna på Champions Leeague-konfekten i vintras, framstår alltmera som en marginalkanal.

C+ gjorde två riktiga kap i går. La Liga-rättigheterna för tre är ett. Tuomas Virkkunen från Urheilukanava en fjäder i hatten för både referenten och kanalen. Virkkunen känns som den enda tv-referenten som klarar av La Liga i Finland. Låt Mikko ”Moottoriturpa” Innanen, Juha ”Popeda” Taivainen och vad de nu alla heter hålla sig till ishockey.

Sjukt intressant att se om Virkkunen också får referera Premier League. Hoppas det. För visst har det gått en viss slentrian i de nuvarande referenternas snack…

P.S. De finska damerna inleder hemma-EM mot Danmark på söndag på ett mer eller mindre slutsålt Olympiastadion klockan 19.30. TV2 har visserligen en förtjänstfull studiodel inför turnerningen med start 16.35. Hela 20 minuter offras för detta.

Sändningen från matchen börjar klockan 19.40. Tio minuter efter avspark. Orsak? VM i friidrott förstås. Men det är någonting som inte stämmer. Sista grenen är herrarnas långa stafett med start 19.15. Det tar under tre minuter att avverka den grenen. Så det finns till och med lite marginal med tanke på förseningar.

Men kanske har Suominen-Mertaranta eller Lampenius-Lindqvist någon odödlig slutvinjett som man helt enkelt inte får missa. Eller kanske Inka ”Niklas Hagman visade häcken åt mig” Henelius fixat ihop något riktigt pinsamt?

Skamligt är det hur som helst.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar

  • Merja Stenlund says:

    Ännu värre i Sverige, fick leta mig till HBL för att hitta något om EM fotbollen. Beror det på att det är damforboll! Ville följa Sanna Lehtonen som just nu suderar här i örebro.
    Ett stort grattis till tjejerna och kram till Sanna.
    Jennys mamma