Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Det blev match trots allt

08.06.2011 21:01 | Skriven av Marcus Lindqvist i ishockey

Skönt att Boston lyckades vinna game 3 och göra NHL-finalerna till en matchserie. Framgångsreceptet var enkelt – spela rivig, aggressiv Bruinshockey.

Vancouver är fortfarande favorit, med hemmafavör och spelarmaterialet som talar för sig. Men åtminstone blir det lite spänning inför fortsättningen. Slutsiffrorna 8-1 säger inget, matchen var avgjord vid 3-0, och sedan började Canucks se fram emot nästa möte.

Kan inte låta bli att förundra mig över NHL:s linje när det gäller disciplinära åtgärder. Aaron Rome avstängs för resten av finalserien för sin tackling mot Nathan Horton, som fick sig en otäck smäll. Lyckligtvis klarade Horton sig med en hjärnskakning. Men i och för sig var det inget annat fel på Romes tackling än att den kom alldeles för sent, efter att Horton passat bort pucken.

När Vancouver mötte Chicago i första omgången av slutspelet däckade Raffi Torres Brent Seabrook med en betydligt fulare tackling. Men Seabrook blev inte skadad och Torres slapp avstängning.

Alex Burrows slapp bestraffning för att ha bitit Patrice Bergeron i game 1. En förbrytelse som gav Jarkko Ruutu två matchers avstängning för ett par år sedan.

Nå, Boston har också dragit nytta av Colin Campbells darriga linje. Som när Zdeno Chara slapp avstängning för mordförsöket på Montreals Max Pacioretty i grundserien.

I finalserien är det Colin Campbells underordnade Kris King och Mike Murphy som beslutar om disciplinära åtgärder, eftersom Colin Campbell är jävig på grund av att hans son Gregory Campbell lirar i Boston. Efter säsongen stiger Campbell åt sidan till fördel för Brendan Shanahan, under sin tid en power forward med klass och numera en respekterad röst i NHL-kretsar.Få se om det innebär en mer konsekvent linje.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

3 svar

  • Anders says:

    Situationen den här: det två första matcherna skulle ha kunnat sluta hur som helst – det var stolpe in för Canucks som gällde. Då man kom till Boston, så hade Bruins ”på flyget” hittat svagheterna i Vancouvers spel och det blev två utklassningar. Om inte Vigneault & co lyckats hitta några helt nya mediciner under hemresan, så kan väl inte 1-12 på två matchet vända till Vancouvers favör? Vancouverröster säger att man inte skall fokusera på enskilda matcher, men om matchresultaten skrivs 1-8 och 0-4, så vet jag inte vad man skall fokusera på? (Här har det ju fokuserats på ett betydelselöst 0-5-resultat sedan tisdagen.) Bruins har greppet och någonting säger mig att någon av Canucks stjärnor idag får betala för Hortons hjärnskakning.

  • Marcus Lindqvist says:

    Ledsen för att jag inte hinner uppdatera bloggen efter varje match. Inför match fem tippade jag faktiskt 2-1 eller 1-0 i förlängning till Vancouver och ganska nära det blev det. Men matchen kunde ha slutat hur som helst. Om Chris Kellys ribbskott hade gått in hade Bruins mycket väl ha kunnat hålla ledningen ända till slut. Tipset inför game six i Boston: 4-1 till Bruins? Omöjligt att säga. När det gäller 8-1 och 4-0 ska vi inte förglömma att Vancouver och Roberto Luongo blev skjutna till såll av Chicago i ett par matcher, men vann ändå game seven. Trots att Sedinarna var ineffektiva.

  • Anders says:

    Dessutom så vände det ju igen i Vancouver. Ett besynnerligt lag. Kommer inte på någon annan matchserie någonsin där serien skulle ligga 3-2 och målskillnaden på de tre senaste matcherna 2-12. Enda giltiga analysen tycks vara att Bostons spel aldrig faller ihop.