Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Di Luca

22.05.2009 23:39 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Ok, så jag hade helt fel i mina förhandsspekulationer – just nu är Ivan Basso inte bara långt från täten utan också bakom sin stallkompis Franco Pellizotti. Denis Menchov dominerade torsdagens tuffa tempoetapp, men jag tror Danilo Di Luca återtar den rosa ledartröjan.

Såpass stark har Di Luca varit, fast de bergsetapper som vi sett hittills varit rena barnleken mot vad som nalkas under veckoslutet och nästa vecka. Fråga inte sen vad Di Luca, tidigare dopingavstängd och ertappad med onaturligt låga (!) hormonnivåer – går på för medicin. Pasta, until proven otherwise.

Däremot tror jag inte mera på Levi Leipheimer. Skulle det avslutande tempoloppet i Rom nästa veckas söndag vara längre än 15 km så hade han haft sina chanser, men som det nu ser ut så glöm det.

Bassos hjälpryttare Kjell Carlström trodde optimistiskt att veckoslutets etapper är som gjorda för Basso.  För mig ser är etapperna upplagda för en tidig utbrytning av cyklister som inte tävlar om Rosa maglia, vilken sedan tas in före målgång av peloton, under veckoslutet med Menchovs Rabobank i spetsen. Det kan ske förändringar i täten, men i nte så stora att Basso kan ta in 2 minuter på Menchov och Di Luca.

Lance Armstrong har sett ut att ha det tungt i årets Giro, men i torsdagens tempo visade han att han blir att räkna med i Tour de France i juli. Han höll bra kadens hela vägen och såg stark ut – gav nästan en deja vu-känsla, fast han inte dominerade som förr.

Jättekul för britterna att de fått en ny stjärna i Mark Cavendish. Världens bästa sprinter för tillfället, sorry Alessandro Petacchi och Tom ”cocaine” Boonen.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.