Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Ledsen, Tre Kronor

29.01.2010 01:28 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Svenska medier räknar Tre Kronor som en av favoriterna att möta Kanada i OS-finalen, men jag är något skeptisk. Henrik Lundqvist var usel mot Carolina i natt och det var inte första gången den här säsongen Kungen av New York inte dök upp till spel. Så dåligt spelar Miikka Kiprusoff aldrig. Och vem ska svenskarna sätta i stället? Monstret Gustavsson är ibland bra, ibland medioker och ibland en dammsugare i Torontos mål. Kanske Henke höjer sig när det gäller, eller så är det snabbsorti för svenskarna i kvartsen-till och med tidigare om finland kan förpassa dom till grupptvåa. För ett lag som ska vinna OS ska ha en vinnande målvakt, fast han med svenskarnas offensiva arsenal inte behöver stjäla matcher såsom i Rangers 08-09 (09-10 har han inte stulit dem)
Så vem möter Lönnlöven? USA. That’s my bet. Glödhet målvakt, ett ungt taggat forwardsgarde som tänder till tusen inför tiotusentalet ditresta fans och forecheckar sönder motståndarna så svenskarna och ryssarna inte får spela sitt puck possession. Finland spelar med samma stil, men Ryan Miller stoppar Lejonens enstaka målchanser, Zach Parise, Patrick Kane, Bobby Ryan gör mål också..
Ryssland? Näe.Divafasonerna har återvänt, Bykov får dem inte att samarbeta – och de saknar en målvakt som kan hålla dem flytande medan de grälar om vems tur det är att hoppa in på plan
Tjeckien,Slovakien? Kidding? Sett hur dom länderna degenererat i hockey?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar

  • Anders Nordenswan says:

    Helt av samma åsikt om ryssarna – de kommer att vara så inne på att förstöra festen för Kanada, att Ovetchkin & co glömmer de övriga lagen och mycket väl kan åka dit redan i kvarten. USA blir garanterat svårt att tas med, kan mycket väl ta guld. Kanada vinner ju om huvudet håller.

    Däremot, så skall man inte räkna ut tjeckerna – där har vi ett lag som brukar slå till när det är minst väntat. Kvalitetsspelare har de tillräckligt för att nå finalplats.

    Sverige igen kommer nog att få spelet – inklusive målvaktsspelet – att stämma när det gäller. Tvillingdetektiverna Sedin dominerar. Det är jag färdig att slå vad om.

    Lejonens största problem är Jukka Jalonens yrande. Hoppas han lyckas hitta sig själv före turneringen börjar. Nu snackar han skräp varje gång han gör ett uttalande. Laget är tillräckligt bra för final – det är fullständigt skräpprat att Finlands OS-spelare är en klass sämre än t.ex. Sveriges. I NHL får spelarna roller mycket beroende på andra grejer än spelmässiga. Om tex. Niklas Hagman skulle vara kanadensare och avgjort VM-guldet i U20 VM 1998, så skulle han fått så många chanser och så mycket speltid bla. i powerplay, att han skulle vara en given 40-måls skytt från år till år. Det bara att se på resultaten från alla toppturneringar sedan 1998 för att se hur bra Lejonens bästa är – i längden ljuger inte resultaten.