Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Kullerstenarnas kung

05.04.2010 00:27 | Skriven av Marcus Lindqvist i Cykling

Skrämmande. Vackert. Brutalt. Muhammad Ali. Jevgeni Plushenko.
Dagens roligaste kan ha varit Eurosports Peter Selin som berättade Cyclingnews aprilskämt som en riktig nyhet, den att Tom Boonen tackar sin samhällstjänst med att reparera kullerstenar på Ronde van Vlaanderens rutt för sin toppform. Men dagens mest övertygande var Fabian Cancellaras otroliga utbrytning på Muur YouTube Preview Image en av de värsta av tiotals 10-20 grader branta, kullerstenbelagda backar längs med Rondes 262 km. Inte en chans att Boonen hängt med, Spartacus bara flög uppför – utan att ens stiga ur sadeln. En backe där svaga kuskar tvingas leda cykeln.
Helt vansinnigt. Cancellara sa inför säsongen att efter 3 guld i tempo-vm, os-guld i tempo och otaliga temposegrar i de stora etapploppen kunde han tänka sig att söka nya utmaningar med att hårdsatsa på vårens superklassiker. Sagt och gjort. Cancellara är storfavorit att ta också Paris-Roubaix nästa söndag.
PS ha överseende med Selin. Det är inte alla som exempelvis lägger märke till detaljer som att Boonen bytt sitt vanliga sadelmärke Regal till Fi’zik.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.