Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

En rejäl utskällning

30.01.2010 23:21 | Skriven av Filip Saxén i ishockey

Jag är glad att jag inte spelar hockey i HIFK. I synnerhet är jag glad över att jag inte gjorde det i dag i Uleåborg.

Efter att laget tappat 2-1 till 2-4 i sista perioden (efter att ha dominerat stort i 40 minuter) hade tränaren Kari Jalonen ett och annat att säga åt spelarna.

Medan journalisterna stod i korridoren och väntade på att lagledaren Sakari Lindfors skulle komma och fråga vem vi ville intervjua hördes Jalonens röst trots två stängda dörrar mellan.

Orden gick inte att urskilja, förutom vissa svordomar som läckte genom dörrarna men volymen var på den nivå att ingen kunde undgå att förstå innebörden.

Spelarna fick sig en rejäl utskällning. Jalonen hade inför matchen mot Kärpät haft ett långt möte med spelarna där han diskuterat försvarsspelets brister de senaste veckorna. Vad gör spelarna? Slutar arbeta helt i den sista perioden och skänker tre poäng åt Kärpät. Inte så konstigt att Jalonen var förbannad.

Då Jalonen klev in framför journalisterna lyste kinderna röda men tonen var lugn och sansad.

Lite antiklimax över lördagens omgång. De två intressantaste matcherna var ju utan tvekan Kärpät-IFK och TPS-Jokerit. Granlunds första match i Uleåborg sedan flytten till IFK och Nylanders första match i Jokerit. Båda noterades för 0+1 men båda fick också lämna planen som förlorare. Visst skulle man ju gärna ha sett Granlund sänka Kärpät och Nylander på egen hand avgöra mot TPS.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar

  • Hank Hansum says:

    Jag skulle gärna spela i IFK. Där kunde man njuta av oslagbara förmåner som oskäligt höga löner som inte alls står i proportion till ens kompetens samt mycket längre semester än vad man hade om man spelade i ett topplag.