Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Det luktar OS-guld lång väg

24.01.2010 15:40 | Skriven av Christoffer Herberts i Okategoriserad

Om Tanja Poutiainen är i form är hon världens bästa storslalomåkare. Varken mer eller mindre.

När säsongen i höstas startade i Sölden och Levi var Tanja i toppform, och därför den tidiga storfavoriten inför OS-tävlingen i storslalom.
Men sen kom ryggproblemen, och Tanja tvingades leta efter formen. Den säkra medaljen kändes helt plötsligt som ett frågetecken.

Nu är ordningen återställd, och det med besked.
Sättet som Poutiainen vann på i Cortina i dag visar att hon är i kanonform, har ordning på utrustningen och huvudet i skick.
Följaktligen är hon just nu världens bästa storslalomåkare, och därför den givna guldfavoriten i OS.

Samtidigt är hon också det största individuella finländska guldhoppet inför Vancouver. Hannu Manninens konkurrenter hinner ännu vässa formen, sträckorna är inte optimala för A-K Saarinen och Peetu Piiroinen ska tampas med ett koppel av jänkare. Tanja är däremot i särklass, och allt annat än OS-guld är en liten besvikelse.

Det var också en njutning att följa med Poutiainens tionde VC-seger just på MTV3 i dag. Det tack vare referenten Toni Immonen som är ett skönt undantag i ett kultur där alltför många referenter tvångsmässigt måste höja på rösten och skrika sig blåröda i fejset när en finländare/svensk vinner något (gudarna ska veta att jag själv gjort mig skyldig till samma synder).
Nu var Immonen entusiastisk, ivrig och glad men samtidigt balanserad, saklig och väldigt långt från falsett. Där en man som skulle vara värd en OS-biljett.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.