Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Pinsamt, Muukkonen och FM-ligan

15.01.2010 17:09 | Skriven av Filip Saxén i ishockey

FM-ligan och disciplinutskottets ordförande Jarmo Muukkonen gjorde en ny bottennotering i fredags då man bestämde sig för att halvera Jori Lehteräs avstängning efter tacklingen mot Atte Ohtamaas huvud.

Lehterä fick två matchers avstängning efter att Muukkonen granskat tacklingen från video. Men bara några dagar senare bestämmer sig alltså disciplinnämnden för att Lehterä inte behöver vila den andra matchen. Förklaringen kan man läsa här.

Att disciplinutskottet nu efter att ha sett videon ändrar åsikt helt tyder på att allt inte står rätt till i FM-ligan. Att ändra på ett beslut då klubben gnäller är både fegt och orättvist. Visst är det oturligt för Tappara att avstängningen sammanfaller med Janne Ojanens skada och att Tapparas centerbesättning därför är olovligt svag utan Lehterä, men det ska inte påverka ligans dom.

Och tror någon att ligan skulle ändra på en dom om det handlade om IFK eller Jokerit? Knappast, då skulle klubbarna med stor sannolikhet få böta för att man vågat ifrågasätta ligans domslut.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • Marcus Lindqvist says:

    kanske disciplinutskottet hörde kummola harkla sig i korridoren.tyckte muukkonen framförde som komprometterande omständigheter att lehterä sett att ohtamaa var inblandad i en tvekamp, i dålig position med huvud nere,ändå väljer lehterä att använda full kraft och ännu hoppa ovanpå.

  • Chriso says:

    Kummola har inget till övers för Tappara, om det är det som insinueras i inlägget ovan.

    Jag är för övrigt tillräckligt gammal för att minnas tiderna då Urpo Helkovaara, Frank Moberg och Hannu Jortikka i tur och ordning fungerade som disciplinutskottets ordförande. Muukkonen är löjligt mycket bättre på sin post än någon av hans föregångare.

    Felfri är han förstås inte. Det är väl endast Petteri Sihvonen.