Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Förvirrade supportrar

06.01.2010 01:47 | Skriven av Filip Saxén i ishockey

Jag vill börja med att jag tycker det är bra med passionerade supportrar. Men snacket på diskussionsforumen på nätet börjar få minst sagt bisarra drag då det gäller HIFK och Jokerit.

Enligt en del av IFK-fansen borde Kim Hirschovits, Toni Söderholm, Dale Clarke, Juha-Pekka Haataja m.fl. få sparken eller åtminstone bänkas då de är så värdelösa. Det här alltså då IFK nu är inne i en tung period då förlusterna avlöser varandra.

Samtidigt talar Jokeritsupportrarna om Mikko Kalteva som en EHT-klassens back, kedjan Jani Rita-Esa Pirnes-Janne Lahti är snart ligans bästa och Antti Niemi och Alex Brooks är ligans två bästa defensiva backar. Dessutom kommer laget att vara otroligt hårt i vår och fansen ser fram emot då Jokerit slår Lukko i semifinalerna. Jokerit leder ju inbördesmötena med 2-1 den här säsongen.

Alla får ju tycka vad de vill men det kan vara skäl att betrakta det egna lagets insatser lite objektivt ibland. Och minnas att det finns en orsak varför lagen ligger på de placeringar i tabellen som de gör.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • Hängiven Supporter says:

    Dock jag inte har följt med så hemskt mycket på diskussionesforumena så har jag följt med rätt mycket med vad som snackats bland IFK:s mest hängivna supportrar. Kim Hirschovits har tyvärr fått ett mycket dåligt rykte om sig bland IFK supportrar, för de flesta borde det ju vara självklart varför han fått det. Man byter helt enkelt inte till värsta motståndaren, och flyttar sedan efter ett år tillbaka. Av vad jag har förstått så är han en mycket trevlig kille personligen, trots att jag aldrig haft priviligeat att träffat honom. Men det är helt enkelt frågan om att om man byter till Jokerit från IFK, och sen tillbaka, och ännu till får kaptensbindeln på armen. Då blir vi supportrar sura. Och så kommer vi ju till det att han tar dumma utvisningar (speciellt gårdagens Tapparamatch) och kastar bort målchanser genom personliga slarvfel.
    Aldrig har jag hört ett dåligt ord sagt om Toni Söderholm i mitt liv, jag kanske borde ta en titt på forumen igen.
    Med Dale Clarke har vi samma dilemma som Kim Hirschovits. Vi supportar vill inte ha en ”ex-narri” till vårt lag. Och om han nu av olikaorsaker kommer till IFK, så skall han prestera dubbelt så bra som resten av de IFK-uppvuxna för att få nån sympati alls. Juha-Pekka Haataja var ett dyrt inköp för IFK. Men hans kritiseringer finner jag också rätt så udda. Killen har varit väldigt bra i början, men efter det att han var skadad har hans form kommit ner. Och han gör mycket onödiga misstag. Trots allt detta så var min mening inte att klaga på IFK, absolut inte. Inte heller på skribenten. Personligen tycker jag mycket om att någon vettig journalist tar fram supporterfrågor också, mera sådant tycker jag. Men poöängen i mitt meddelande var att ge en inblick ”från läktaren”.

  • tommy says:

    Tja, supportchatten är just supporterchatten. Nånstans måste ångan ut. Trots ringa informationsvärde (men något större underhållningsvärde) håller jag med föregående talare vad gäller bevakningen av forumen. Yes, mera sånt!