Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Pinsammaste nånsin?

16.06.2010 16:36 | Skriven av Marcus Lindqvist i Cykling | Okategoriserad

Det kan vara historiens sämsta bortförklaring för dopning?-åtminstone den mest pinsamma.Jesus Rosendo Prado förklarar sina mystiska blodvärden med blödande hemorrojde.r. No kidding. Rosendo var en av tre cyklister som UCI stängde av på grund av orimliga blodvärden i sin blodprofilering. Nå, bland saboterade tandkrämstuber och testosteronkryddad whiskey är det väl business as usual.
I övrigt på cykelfronten är det värt att notera att superbergsfantomen, den oslagbara Alberto Contador inte kunde skaka loss Team Radio Shacks Janez Branjkovic på legendariska Alpe d’Huez och förlorade i sammandraget i Dauphine Libere. En att räkna med åtminstone i ungdomstävlingen i Tour de France.
Sen är det bara att hålla tummarna för Kjell Carlström och Jussi Veikkanen i Tour de Suisse. Nu avgörs sannolikt om de tas ut till sina stalls Tour de France-trupper. Båda har haft krascher och motgångar den här säsongen och åtminstone Carlström behöver ett starkt formbesked om vi ska få se den finska mästarens blåvita tröja på Touren.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

3 svar

  • Johan says:

    även om Kjell kommer till TdF, och det ser ju rätt lovande ut nu efter ett starkt Tour de Suisse, sa är det väl inte sa säkert att han har Finska mästartröjan, da mästerskapet brukar vara veckan före Tour-starten. Men det är väl sannolikt att Jussi eller Kjell tar tröjan igen, sa vi far förhoppningsvis se den pa touren ända

  • Marcus says:

    Du har rätt-ledsen för tankefelet! The Guardian rapporterar att Kellu dock inte med i Team Skys TdF-trupp, så få se. Synd att Veikkanen tvingades bryta, han visade också lovande takter. Åtminstone en halv finlandssvensk är med, Charley Wegelius för Omega Pharma-Lotto.

  • Anders Nordenswan says:

    Personligen är jag anhängare av den klassiska bortförklaringsskolan – alltså förklaringar som innehåller ett litet mysterie och passar in i en större berättelse: den självtillverkade träskålen dit Alpo Nyrönen satt fel ampuller, är ju av biblisk klass. Hormonerna, som någon hade tejpat fast under intsrumentbrädan på de finska landslagskastarnas hyresbil har CSI-stämpel. Stig Wetzells egenhet att äta bananerna med skalen på tilltalar den ödmjuka finska nationalsjälen – det var inte länge sedan vi satt bark i brödet och kokade kaffe på maskrosor… Alla dessa är klassiker som ännu också skär rakt in hjärtat – alltid får de små lida.

    Jämfört med dessa berättelser förefaller Hemmorrojder litet som Jerry Cotton mot Radion Raskolnikov.

    Kanske dags att inleda midsommarfirandet.