Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Fel inställning

17.02.2010 21:13 | Skriven av Marcus Lindqvist i OS i Vancouver

Titta: vi har 32 medaljchanser kvar! Tolv dagar, tolv medaljer. Hur ska det gå till att nå den officiella målsättningen?

Notera nyansskillnaden i fraserna som jag plockat från Aftonbladet respektive Ilta-sanomat. Det beskriver skillnaden i svenskarnas och finländarnas tankesätt: svenskarna ser tävlingsmomentet som en chans och ett tillfälle att lyckas, finländarna är bara rädda att misslyckas. Det har bara gått några dagar och några osäkra medaljhopp missat prispallen och då börjar den finländska publiken hänga läpp och medierna analysera katastrofen. Inte att undra på om det smittar till idrottarna.

Nå, kanske det vänder i dag. Aino-Kaisa, halfpipeåkarna som jag medger att jag inte har koll på (om det blir guld blir det väl en Uusipaavalniemiboom) och Poutala på 1000 m.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar

  • Tommi says:

    Just så. Tolv medaljer var en helt realistisk målsättning – förutsatt att en del av våra idrottare kan tänja sig i tävlingen. I själva verket har finländarna i stort sett klarat hyfsat bra. De har kunnat göra sin normalprestation stort sett. Fjärde-femte plats i OS är fantastisk om man tänker efter. Hoppas att Peetus glädje smittar laget och stämningen lyses upp!