Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Ett jädrans jiddrande

10.02.2010 20:12 | Skriven av Tommy Pohjola i ishockey | OS i Vancouver | Sport i tv
Hannu Aravirta vill nog glömma både Sudden och siffrorna 5-6.

Hannu Aravirta vill nog glömma både Sudden och siffrorna 5-6.

NHL-premiär hit och OS-hockey dit. Då kommer säsongens viktigaste lokalmatch i medieskuggan. Det som aldrig kommer i någon som helst skugga är förlusten mot Sverige i hemma-VM 2003. Det vet dåvarande cheftränaren Hannu Aravirta om någon.

Tidigare i kväll satt han i Peter Nymans mysiga tv-soffa och undrade hur vi finländare så gärna minns alla märkliga förluster och men nästan aldrig alla fina segrar, för sådan finns ju också. Ja herregud, var det inte på lördagen som Yle Teema visade först den timmeslånga dokumentären om undret i Stockholm 1995 och genast efter hela förbannade matchen… DOM HAR MAN INTE SETT FÖRUT, VETTJA.

Nåjo.

Jokerit vs HIFK i morgon. Skitkul. Förresten så har jag fortfarande inte fått något svar på frågan hur de två sura lokalkonkurrenterna ligger till i inbördes All Time Stats. HIFK har väl fortfarande flest segrar men hur många? Jag har googlat en halv arbetsdag och mejlat både Nordis och FM-ligan men till ingen nytta. Den stora frågan är naturligtvis varför varken HIFK eller Jokerit har en så här självklar uppgift tydligt framme på klubbens hemsida? Att FM-ligans statistiknissar, som rimligtvis borde kunna ta fram informationen ögonaböj, och webbnördar inte kan lägga ut informationen på proffsligans sajt är ju direkt pinsamt.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • Joey says:

    Nej det är inte alls märkligt att FM-ligan missar dylikt. I en sjukt lång och för det mesta rätt avslagen grundserie borde det finnas statistik på allt. Typ flest mål av vänsterhänta i box play, flest tappade puckar i mittzon eller vilket lag som åkt på flesta utvisningar för fel byte i spel med en mera. I NHL för man statistik på allt, precis allt. Därför känns inte den 82 matcher långa grundserien fullt så meningslös.
    FM-ligan gör ju allt för att vara som NHL. Varför inte ta efter storebror också i det här?

  • Tommy says:

    Precis! Det är nu tre dagar sedan jag mejlade till statistiknissen på FM-ligan. Inget svar, inte ens ett såntdär standardbilfirmamejl”Tack, vi har mottagit din förfrågan och återkommer snart…”