Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Århundradets avslöjande

02.02.2010 21:32 | Skriven av Marcus Lindqvist i ishockey

Det var inte som att kaffet hamnade i vrångstrupen över nyheten att Myllylä erkänt EPO. Det var inte precis århundradets antidopningsinsats så som antidopningsbyråns Timo Seppälä sa i Fyrans nyheter (finns det faktiskt inte någon annan antidopningsexpert att intervjua). Men tufft i sig, det finns hundratalet idrottare som vägrat att medge fast de åkt fast och avtjänat sina straff. Hmm. Hur länge ska Kuitunen spela oskyldigt offer?

I övrigt kan jag inte låta bli att knäppa med hängslarna som det inte heter på svenska när det gäller Olli Jokinens flytt till Rangers. Skrev ju helt nyligen att det var helt fel tolkning att Calgary vill förlänga med Olli Jokinen bara för att GM Darryl Sutter sa att han vill undvika att OJ blir free agent. No shit. Sen sa jag också att Flames knappast får nåt för OJ nu då vem som än köper honom kan mista honom utan kompensation om fem månader. Ales Kotalik? Chris Higgings? Calgaryfansen ska inte räkna med nån Stanley Cup-parad i år.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

4 svar

  • Anders Nordenswan says:

    Fin tolkning av Sutters ord! Fast litet ologiskt är det att skaffa Nikke Hagman till Vancouver och sedan treida en center som är som gjord för spel med Hagman. Aj hur så som gjord? Hagman forecheckar, gräver och skjuter – håller inte pucken speciellt länge. Jokinen gillar att kuska pucken, är litet lat vid sargkanten och slår in rebounds på andras skott. Jokinen skrinnar bra över stora ytor, Hagman spurtar de första fem sparkarna som Ben Johnson…Dessutom så finns ju det där VM-guldet i det gemensamma bagaget. Nå, de får spara samspelet till OS.

  • Marcus Lindqvist says:

    kändes lite som en panikaffär av calgary, med en sådan svacka bara måste man göra nåt. och sutter vill väl inte sparka sin brorsa. hagman-affären var ok, men jokinen-affären förbättrade nog inte deras chanser..

  • Anders Nordenswan says:

    Jo, Jokinen kan ju producera – det har han bevisat. Fyra + 0-måls säsonger och 91 poäng som bäst (Bara Selänne och Kurri har gjort mera poängrika säsonger), men någonting är det med honom som är problematiskt. Just därför är det ganska korkat att inte ta det ganska starka succechansen att para ihop Hagman och Jokinen. Tänk vilken andra kedja Flames skulle ha kunnat få om det funkat – ganska få framgångshungriga GM:s skulle ha lämnat det kortet osett.

  • Anders Nordenswan says:

    alltså:+30 måls säsonger…