Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Arsenal ångar på

21.01.2010 11:24 | Skriven av Jonas von Wendt i fotboll

0-2 i baken på en knapp halvtimme. Sådant kan knäcka vilket lag som helst. Men Arsenal visade mästerliga takter då man vände underläget till seger med 4-2 mot Bolton där Owen Coyle fått en rent ut sagt för jävlig inledning på sejouren. Två gånger Arsenal, två gånger torsk. Det var mycket som var bra i Bolton och Coyle har lyckats tända sina spelare. Frågan är om det ändå räcker?

Jussi Jääskeläinen gjorde verkligen ingen toppmatch på Emirates och fråga är om keepern kan gå till en större klubb om och när Bolton tar steget ner. Fast Jääskeläinen skulle väl spela i division 5 bara han får bli kvar i läckra Bolton. Ingen lär väl sakna Wanderers om de försvinner från ligakartan. Personligen blir jag gärna av med lag som Bolton och Pompey till förmån för klassiska klubbar som Nottingham, Leeds eller någondera Sheffieldklubben. Owen Coyle kan nog ha trampat rakt i skiten då han lämnade Burnley. Inte för att Burnley blir långvarigt på ligakartan men ändå.

Har full förståelse för att Coyle var förbaskad efter matchen. Arsenal visade kanske inte riktigt upp sig från sin mest sportsliga sida vid kvitteringen till 2-2. William Gallas stämplade Mark Davies på ett mycket fult sätt. Rött kort långa vägar. Men Alan Wiley såg naturligtvis ingenting. Arsenal spelade inte ut bollen utan gick till anfall. Och Gallas såg så himla oskyldig ut. Fransmannen hör till de spelare som är lätta att tycka illa om. Jag gråter verkligen inte om någon tvålar till honom.

TIll slut tråcklade sig Fabregas igenom och överlistade Jässi ur minimal vinkel. Uselt målvaktsspel av finländaren.

Har ändå lite svårt att tycka synd om Bolton. De svinaktigheter de övertända Wanderersspelarna höll på med i veckoslutets match mot just Arsenal hade förtjänat minst ett par röda kort.

Arsenal upp i topp i tabellen. Och frågan är hur långt det här kan räcka. Chelsea känns tyngre, både på gott och ont. Arsenal mot Manchester United om en och en halv vecka kan bli något i hästväg.

Liverpool gjorde en riktigt bra match för en gångs skull. Det samma kan knappast sägas om Tottenham. Blir allt mera övertygad om att Spurs inte har något i Champions League att skaffa nästa säsong.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.