Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Federer, Hagalund, Zjirkov och Owen

07.07.2009 13:55 | Skriven av Jonas von Wendt i Okategoriserad

Först av allt tänker jag racka ner på alla journalister som säger att Roger Federer fått titlarna i Paris och London mer eller mindre till skänks då den ständigt stönande Rafael Nadal åkt ut i ett tidigt skede eller saknats på grund av skada.

Federer är den mest kompletta, mångsidiga och eleganta spelaren som någonsin förgyllt tennisbanorna. Ingen har en sådan balans, ett sådant flyt i sitt spel.   Allt han gör ser ut som ett lättare träningspass.

Då det gäller Nadal är fallet det totalt motsatta. Ingen skall ifrågasätta spanjorens fantastiska talang men undertecknad sörjer inte det minsta att Mallorcas stora son inte fanns på plats i London. Han extremt slitsamma spelstil som mest går ut på  att han springer som en vinthund från hörn till hörn kombinerat med en för en tennisspelare onödigt stor muskelmassa har lett till att knäna håller på att säga upp kontraktet. Federer är i perfekt balans och harmoni med sin kropp. Det samma kan inte sägas om spanjoren.

För något år sedan var alla ”experter” eniga om att framtidens är Nadals. Men Federer har med eftertryck visat att han inte ämnar lämna ifrån se tronen utan kamp. Som det ser ut nu går Federer segrande ur den här kampen. Får inte Nadal fason på sina knän får han i fortsättningen koncentrera sig på att visa upp sin väldiga vänstra överarm på stränderna på Mallorca.

Kul att höra att Hagalund skall få en ny fotbollsstadion. Börjar vara innerligt trött på att sitta och kolla på ett av landets mest intressanta lag sittande på byggställningar lånade av Ramirent. Honkaordföranden Jouko Harjunpää verkar dessutom veta vad han vill ha. I tisdagens Hbl sade han sig ha uppmanat den ledande arkitekten att noggrannt kolla vad man gjort på Finnair Stadion och sedan göra allt på ett annat sätt i Esbo. Extremt kloka ord för Finnair Stadium är ett av de absolut sämsta ”fotbollsstadion” jag någonsin besökt.  Helt grönt ljus har bygget inte fått ännu men enligt Harjunpää är överenskommelsen med Esbo stad klar till 90 procent.

Till sist ett par kommentarer gällande transfers i England. Michael Owens flytt till ManU kan visa sig vara rena rama genidraget av Sir Alex som annars tagit det väldigt lugnt på marknaden. Noll pund för en anfallare som har nästan 0,5 mål i snitt i landslaget är inte helt illa.

Allt beror ju på om Owens kropp håller ihop. Han har ju gått mer eller mindre skadad de senaste fem åren men då han stundtals varit i skick har han visat att målkänslan inte försvunnit någonstans. Skall bli intressant att följa Owens framfart i en fantastisk omgivning.

Chelsea gjorde till slut klart med CSKA:s suveräna kantspringare Jurij Zjirkov. Zjirkov jagades av en rad toppklubbar, bland andra Barcelona. Intressant att se var Carlo Ancelotti placerar ryssen. Är Ashley Coles eller Florent Maloudas dagar räknade? För Zjirkov har knappast köpts för att sitta på bänken. Frågan är väl hur han finnr sig till rätta i London? Ryska eller sovjetiska spelare har ju sannerligen inget makalöst facit då de lämnar Moder Ryssland.

Men kanske att kompisen Arsjavin i fiendelägret Arsenal hjälper honom i acklimatiseringen?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar

  • Kake says:

    Varje vän av sporten borde väl sörja att världettan inte kunde delta i årets största evenemang. Matcherna mellan Federer och Nadal är bland det bästa i sportväg, av den anledningen som du beskriver ovan dvs. de olika spelstilarna. Det som jag ändå mest gillar hos Nadal är hans mentalitet: mannen är ju alldeles besatt av att slå Federer, och därför kommer han att vara nr. ett även framöver.

    Håller med om att värvningen av Owen är ett genidrag. Owen har alltid gjort mål, i alla tävlingar och för alla lag som han spelat för. Angående Owens hälsa, om mabn tar en närmare titt på hans skador så kan man konstatera att han inte hör till kategorin ”kroniskt skadad” eller Mr Glass – kategorin. Det har egentligen bara varit fråga om en stor skada, som inte låtits läka pga. VM 06, och dess följdskador.

    Enorm floppvarning med anledning av Zjirkov.