Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Försvarshockeyns återtåg

21.02.2010 21:23 | Skriven av Marcus Lindqvist i ishockey | OS i Vancouver

Efter det här inlägget antar jag att nattens matcher slutar: Ryssland-Tjeckien 5-4,  Kanada-USA 7-4, Sverige-Finland 3-4. Men hittills har det sett oroväckande ut som att det här kan bli försvarssystemens och målvakternas OS.

Jonas Hiller stoppade nästan egenhändigt Kanada och Slovakien täppte till så ryssarna med Ovetjkin & Co inte kom nån vart. En het målvakt kan mycket väl stjäla en match med lite hjälp av laget framför sig och det gör att allt är möjligt i OS spelsystem.

De senaste årens trend i hockey på bägge sidor om Atlanten har varit den offensiva hockeyns återkomst och många av de formstarkaste klubbarna i NHL satsar också i år friskt framåt. Men i OS finns det lag som inte har något annat val än att satsa på försvaret för att klara sig. I NHL:s grundserie kan man se nån som Jevgeni Malkin snurra upp hela försvaret på egen hand, men det kanske inte lyckas så lätt i en slutspelsmatch i OS där motståndarna är taggade och motiverade till tusen.

Det är förstås inte så dåligt för Finland, vars styrkor ligger i lagförsvar och, ja det har väl sagts några gånger nu. Om inte Finland förstås självt snubblar på något lag som, säg, Slovakien, som med en superfemma och en duktig målvakt är en mycket starkare version av Tyskland, som orkade knega emot Finland i en period.

Undrar när man ska hinna sova i natt? Ryssland-Tjeckien kl 22, Kanada-USA kl 2.40 och Sverige-Finland kl 7..

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.