Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Inga överraskningar ännu

19.02.2010 18:35 | Skriven av Marcus Lindqvist i ishockey | OS i Vancouver

OS-hockeyn har inte bjudit på några större överraskningar ännu. Nä. Schweiz spelade piggt redan mot USA och Slovakien och Tjeckien bjöd på en av de bättre hockeyuppvisningarna.Det var väntat att stormakterna kan tappa poäng i gruppspelet, i en turnering som är upplagd som OS. Gruppspelet har ganska liten betydelse (typ noll).

Det är såvitt jag kan se omöjligt att räkna ut vem som möter vem i kvartsfinalerna, när gruppettorna och en grupptvåa går direkt till kvartsfinalerna medan åtta lag kvalspelar. Ingen chans att taktikera i det här skedet. Finland möter ju Sverige i den sista gruppspelsmatchen, men tror inte att någondera tänker lägga den matchen.

I och för sig kan någon av favoriterna fastna redan i kvalmatcherna. Gruppspelet har visat att det finns skrällrisk.

Före OS var så gott som alla experter eniga om att Kanada och Ryssland möts i final, medan Sverige och USA gör upp om bronset. Blir inte nödvändigtvis så. Till skillnad från damhockeyn följer herrarnas turnering sällan manuskriptet till punkt och pricka. Har nån annan förresten märkt att USA:s och Kanada:s damer blir bara mer överlägsna resten av världen?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.