Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Jokerit etta, tvåa och trea

02.02.2010 01:55 | Skriven av Filip Saxén i ishockey

Transferfönstret i FM-ligan stängde för ett drygt dygn sedan.

Här är min lista över de mest lyckade värvningar under säsongen:

1. Michael Nylander, Jokerit

I en klass för sig. En härlig lirare som kommer att bjuda på fantastiska dragningar, passningar och mål. Jokerit gjorde hela ligan en tjänst då man värvade Nylander.

2. Fredrik Bremberg, Jokerit

Nästan lika bra som Nylander. Har redan visat vad han går för. Hur bra blir han nu då han fått Nylander bredvid sig. FM-ligans hetaste anfallspar – med marginal.

3. Hannu Jortikka, Jokerit

Jortikka har gjort allt det som Aravirta misslyckades med. Jokerit spelar med känsla, glöd och idé. Något som var svårt att tro skulle hända i laget under hösten.

4. Mikko Lehtonen, Kärpät

Kommer att ta en enorm roll i Kärpätförsvaret. Blir ligans bästa back tack vare sin mångsidighet. Otroligt bra framåt utan att pruta på defensiven.

5. Lukas Kaspar, Kärpät

Den tjeckiska anfallaren är ett ständigt hot på planen tack vare sin klubbteknik, skridskoåkning och skottstyrka. Har över en poäng i snitt per match.

6. Steve Guolla, Tappara

Jag var skeptisk då Tappara värvade Guolla men samtidigt han kom till laget började Tappara vinna och Guolla har tagit en stor roll i tammerforslaget.

7. Mikael Tellqvist, Lukko

Att försöka fylla luckan efter Petri Vehanen har varit en enorm utmaning för Tellqvist. Har spelat stabilt och ger laget en chans att vinna varje kväll.

8. Bates Battaglia, Jokerit

Tillför en stor mängd rutin till laget och kommer att ha en stor roll då det drar ihop sig till slutspel. Kn användas i vilken roll som helst. En drömspelare för Jortikka.

9. Steve Kariya, JYP

Har gjort väl ifrån sig trots att han fått spela på den obekanta centerpositionen. I och med att JYP värvade radarparet Makkonen får Kariya spela som ytter och resultatet kan bli hur bra som helst.

10. Dimitri Juskevitj, Kärpät

Uleåborgslaget värvade den ryska backen som sett det mesta inom hockeyn. Tillför rutin, säkerhet och lugn till de bakre leden. Kommer att vara värd sin vikt i guld i slutspelet.

Hur ser din lista ut? Klicka på pratbubblan uppe till höger och plita ner din lista eller kommentera den här listan. Ingen åsikt är fel.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar