Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

De ”rätta” resultaten

20.07.2009 20:01 | Skriven av Filip Saxén i Okategoriserad

Tour de France går in i sin sista vecka då cyklisterna fortsätter sitt personliga helvete genom Alperna på tisdagen.
Tre tunga bergsetapper, en lättare bergsetapp och ett individuellt tempolopp återstår innan klungan rullar in i Paris på söndagen.
Men visst skulle det ju vara mycket intressantare om skillnaden mellan toppcyklisterna skulle vara mindre.
Så här ser det ut nu

Alberto Contador
Lance Armstrong –1.37
Bradley Wiggins –1.46
Andreas Klöden -2.17
Andy Schleck -2.26
Fränk Schleck -3.25
Carlos Sastre -3.52
Cadel Evans -4.27

Tänk om man skulle ha skippat det totalt onödiga lagtempot den fjärde dagen. Då skulle listan se betydligt intressantare ut:

Contador
Wiggins -1.28
Armstrong -1.37
A. Schleck -1.46
Evans -1.52
Sastre -2.15
Klöden -2.17
F. Schleck -2.45

Nu måste Evans och Sastre idiotköra och ta enorma risker för att ha en chans att vinna. Utan lagtempot skulle båda fortfarande kunna kämpa om en plats på pallen och varför inte segern.
Synd att arrangörerna med våld ville ha med lagtempot i årets upplaga av tävlingen.

Visst är cyklingen i allra högsta grad en lagsport men det skulle vara bättre om man skippade lagtempot i de tre stora tävlingarna (girot, touren och vueltan) och låta lagarbetet komma till sin rätt i form av taktik och samarbete då man kör i klunga.

Det står mer eller mindre klart att Contador vinner touren. Armstrong har sagt att han gör allt för att hjälpa laget och att Contador är den starkaste cyklisten i tävlingen. Då Contador dessutom har Klöden till hjälp i bergen kan bara en total genomklappning eller en krasch hindra spanjoren att ta sin andra seger i tävlingen.

Det är inte alls osannolikt att Astana tar en trippelseger med Armstrong och Klöden på pallen tillsammans med Contador. Men då måste den sjufaldiga mästaren få benen att fungera bättre än de gjort i bergen hittills.

Nu är det bara att hoppas att det blir attacker av bröderna Schleck, Sastre och Evans med start på tisdag. Och att allt avgörs först på Mont Ventoux.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.