Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Han har inte lärt sig någonting

22.01.2011 23:56 | Skriven av Filip Saxén i ishockey

Jag skrev redan förra våren att Kari Jalonen och HIFK inte är någon speciellt lyckad kombination. Då hade han för andra gången på lika många försök förlorat en slutspelsserie mot ett sämre lag.

Båda gångerna hade han dessutom valt att köra med en passiv och defensiv taktik trots att spelarmaterialet passar för en offensiv och anfallsglad hockey. TPS och HPK tackade och tog emot.

Och vad lärde sig Jalonen själv av det hela?

Ingenting.

I toppmötet mot JYP då det gällde att visa att man har ett psykologiskt övertag på Risto Dufvas tråkhockeylag valde Jalonen igen att backa hemåt och spela passivt.

Det då han har ligans bästa anfallsmanskap till sitt förfogande, hemmafavör, en fanatisk hemmapublik som hunnit med ett par järn inför lördagsmatchen och en förlust mot KalPa i baken.

Det första tecknet att allt inte stod riktigt rätt till kom redan under eftermiddagen då det klarnade att Jalonen väljer att ställa andramålvakten Jan Lundell i mål i stället för Juuso Riksman som varit glödhet på sistone.

En annan sak som klarnade under den här veckan är att IFK inte kommer att nå några framgångar med nuvarande centermanskap. Mikael Granlund, Teemu Ramstedt och Petteri Wirtanen är riktigt bra andracentrar i ligan men ingen av dem klarar av att bära ett lag.

Tom Nybondas och Jalonen gjorde ett stort misstag i våras då man valde att inte hitta någon ersättare åt Kim Hirschovits. I stället har man hämtat in yttrar så att det finns ett överskott på dem i laget. Jag säger inte att det är något fel att värva Jeff Hamilton och Hannes Hyvönen – båda är fantastiska värvningar. Men kanske man i stället kunde ha valt att förstärka centerpositionen.

Det finns fortfarande tid att rätta till den bristen. Transferfönstret stänger 31 januari.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

4 svar

  • Chriso says:

    Dina böner kanske besannas. HIFK jagar, enligt uppgift, ännu en center och en back. Innan transferfönstret stänger, alltså.

  • Anders says:

    Det här inlägget hör ju inte direkt till det här blogginlägget, men ni som undrar över om det finns blåvita idrottare som kan det här med internationella presskonferenser: kolla kapten K inför Habs-Ducks.

    http://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?catid=-6

  • Filip Saxén says:

    Chriso: jag har hört samma sak. Tror bara att backen redan kom (Kovanen). Inte bara helt lätt att hitta en förstacenter den här tiden på året.

  • Jan-Henrik says:

    Tyvärr gjorde IFK ingenting för att få en center. Problemet kvarstår och IFK kommer att åka ut i kvarten igen. Samtidigt är det svidande att Kim Hirschovits inte fick plats i Sweden HockeyGames.
    På yttersidan kan Hannes Hyvönen och Ville Peltonen inte jämföras med Tony Salmelainen och Timo Pärssinen, som oftast hade ett äss i bakfickan. Alla motståndare ser hur IFK spelar och framför allt när laget inte har en stark första kedja är säsongen igen trist. Både 2004 och 2006 hade IFK en superstark första kedja.