Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Sievinens oslagbara rekord

17.01.2011 22:03 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Undrar vad fjolårets idrottare Minna Kauppi gjort för att bli utnämnd ”kohusuunnistaja” av Iltalehti. Kanske det var blogginlägget eller hennes klänning som gick sönder. Smått undermålig journalistik annars också, att fråga om hon blivit nerringd av nya sponsorer efter att valet offentliggjorts. Det är så det går till, hörni. Sju VM-guld och hennes offentliga image hittills har mindre med saken att göra. Men nu när jag säger detta märker jag att det inte går att nå Kauppis hemsida på grund av att ”den månatliga besökarmängden har överskridits”.

Minna Kauppi var som folk kanske minns förkyld under VM. Hon deltog ändå i kvalen och tillfrisknade tillräckligt för att ta guld i medeldistans och sprint. En kollega i HS (fel-)citerade henne som att säga att ”det inte var någon risk att tävla trots att hon var sjuk, för hon tog bort febern med en Burana”. Enligt en ömsesidig bekant blev Kauppi minst sagt rasande över att låta som en idiot i landets största dagstidning. Tufft att vara kändis.

Håller för övrigt på att läsa Michael Phelps självbiografi No Limits som bäst. Ganska kul att läsa att Phelps 2003 blev tillfrågad av en finländsk journalist varför han någonsin skulle kunna slå Jani Sievinens ”oslagbara” rekord på 200 m medley. Sievinens rekord löd 1.58.16. En provocerad Phelps simmade samma kväll 1.57.94. I dag lyder Ryan Lochtes världsrekord på 1.54.10.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.