Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Sportjournalistik på hög nivå

13.09.2010 17:50 | Skriven av Marcus Lindqvist i ishockey

Upphör aldrig att förvåna mig över hur lågt A-lehdets sportrelaterade veckotidning kan sänka ribban. Fast det är väl inget nytt att Urheilulehti specialiserat sig på att göra förnedrande personporträtt utan att alls prata med huvudpersonen i fråga, eller ens folk som känner denna. Vilka sedan säljs med ”chockerande” rubriker. Nu senast totalsågar Petteri Sihvonen Jarmo Kekäläinen och ifrågasätter alla hans planer för Jokerit samt hans förmåga att bygga ett lag. Det gick ju dåligt i Ottawa(?). Sihvonen har dessutom ett fel då han anser att en GM ska bygga laget efter tränarens filosofi och behov. Framgångsrika klubbar har en filosofi som inte varierar med tränare och scoutar spelare enligt den filosofin. Jämför NHL:s Detroit. Föreslår att Sihvonen slutar kalla sig journalist (tror han gått en arbiskurs) och tränare (vann Reipas en enda match med honom?) = ishockeyanalytker och börjar kalla sig hockeydebattör.
Esko Seppänen på samma blaska är snäppet bättre. Men hur kan man göra en två uppslag lång grej om, i det här fallet, storklubbarnas planer på en europeisk liga utan att intervjua någon annan än FM-LIGANS VD? Jisses, kan man tänka sig, han tycker det är en dålig ide att vissa storklubbar tänkt lämna FM-ligan och grunda en European League.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • Anders Nordenswan says:

    UL:s journalistiska etik är tyvärr undermålig. Synd. Petteri Sihvonen skulle i teorin kunna vara intressant – och det var han också i början av sin UL-karriär. Nu har han blivit en parodi på sig själv. Att antasta Kekäläinen, som bevisligen är en substansmässig tungviktare inom finsk hockey, är bara patetiskt. Kekäläinen vet ju som tur knappast vem karln är. Storebror Sihvonen var en mycket medioker spelare i (min hemorts) KooKoo, en total flopp som tränare i Pelicans och nu då en pajasjournalist på UL. Som tur får man tillsvidare publicera tidningar på svenska i Finland, så man kan ta del av mera seriös hockeyjornalistik bl.a. på den här bloggen.

  • Marcus says:

    Jaa, en blogg är ju en blogg där det går att skriva lite vad som faller en in. I en tidning som utger sig för att vara analytisk journalistik borde ribban vara lite högre. En annan sak som förbryllar med UL:s debattartiklar är att de alltid, alltid måste tycka tvärtom vad Veikkaaja och kvällspressen skriver. Men det är deras säljgrepp.