Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Håll dig till boboll och ishockey

19.08.2010 11:36 | Skriven av Jonas von Wendt i fotboll | ishockey | Sport i tv

Dagens Urheilulehti prisar Canal Plus och dess referenter Innanen och Taivainen. Och råder samtidigt YLE att hyra in bobollsdomaren Antero Mertaranta som fotbollsreferent. Jag hoppas innerligt att detta inte händer. Låt honom hållas med ishockey och i synnerhet boboll.
I hockeysammanhang överglänstes han i fjol med hästlängder av Kunnas-Söderholm, Vuojärvi-Söderholm. Mycket tack vare Söderholms eminenta jobb som expert. Men Mertaranta behöver ju som bekant inga experter, han vet bäst själv. Välkommen till år 2010 Antero.

En sista sak: Mika Saukkonen var rätt dålig tillsammans med Bror Duktig i de orange kavajerna. Då gällde det hockey. Som friidrottsnisse är han förbluffande dålig. Skrika kan han. Det är han bra på.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • Anders Nordenswan says:

    Mertaranta började ju i tiderna på TV med att referera engelsk fotboll i par med Urheilulehtis nuvarande chefredaktör Jukka Rönkä. Så kanske det inte är helt oväntat att UL backar upp Mertsi (eller att samma tidning tippar Gunners som Premier League -segrare).

    Landets bästa friidrottsreferenter är ju utan konkurrens Leif Lampenius, Niklas Henrichson och finansvärldens gåva till oss soffsportare,
    expertkommentatorn Danny Lindqvist.

  • Jonas von Wendt says:

    Jo jag minns den redan då självgoda duon mycket väl. Gällande referenter och experter kan man alltid ha tusen åsikter. ÅAB hör inte till mina personliga favoriter även om han tvivelsutan är en stor expert inom området.