Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Bonussekunder eller bergstoppar

22.07.2010 18:48 | Skriven av Marcus Lindqvist i Cykling

Grymt hajpad, men en lindrig besvikelse. Den sjuttonde etappen på Tour de France var lite som finalen i fotbolls-VM. Andy Schleck och Alberto Contador är definitivt de två bästa cyklisterna, men som väntat kunde Schleck inte rycka ifrån Contador och för spanjoren räckte det i princip att hänga på Schlecks bakhjul.
Schleck belönades med den prestigefyllda etappsegern på Tourens tuffaste etapp, men allting talar för att Contador klår honom på lördagens individuella tempo och tar sin tredje Tourtitel. Såg ut som att Contador lät Schleck ta etappen, kanske som gottgörelse för att han attackerade i måndags när Schlecks kejda fastnade i bakväxlaren. Samma sak har förresten hänt undertecknad med en rätt ny, likadan kedja, fast på en träningsrunda. SRAM:s kedjor har ett snabblås som onödigt lätt tycks gå sönder, varefter det fastnar i bakväxlaren.
Arrangörerna har förstört lite av den emotsedda tvekampen mellan Contador och Schleck genom att på de flesta bergsetapperna placera målet nedanför bergstoppen. En ide skulle vara att återinföra bonussekunderna för etappsegrar, för det skulle inspirera tätnamnen att jaga etappsegrar. Nu har det ibland sett nästan komiskt ut när Schleck & Co bara tittat på varandra och låtit utbrytare sticka iväg. Å andra sidan har det öppnat för barouders som Alexander Vinokourov och Thomas Voeckler – till den franska hemmapublikens förtjusning.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.