Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Monsterkontrakt

21.07.2010 23:34 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Med vilodag på Tour de France finns det tid att begrunda NHL-ryssen Ilja Kovaltjuks monsterkontrakt med New Jersey Devils. 17 år och 102 miljoner dollar.2012-2017 blirr Kovaltsjuk en av NHLs bäst avlönade spelare med 11,5 miljoner per år. Har NHL: mest slipade GM Lou Lamoriello flippat? Under de senaste åren har det onekligen sett ut som att han börjat tappa greppet. Affärer som den ovannämnda förknippas närmast med fårskallar som Mike Milbury, som gör sig bättre som tv-kommentator än GM.
Nå, riktigt så illa är det inte. Lamoriello kunde erbjuda en häftig startlön (Kovaltjuk lär ha fäst vikt vid att tjäna mer än landsmannen Alexandr Ovetjkin) och ett saftigt totalbelopp, men kontraktet räknas endast som 6 miljoner per år mot lönetaket. Och under de sista åren av kontraktet är årslönen så låg att kontraktet lätt kan köpas ut.
Det senaste kollektivavtalet gjorde att den här typen av framtunga, långa kontrakt blev helt standard för storstjärnor i NHL. Ovetjkin, Henrik Zetterberg, Niklas Bäckström. Också Kimmo Timonen har ett framtungt kontrakt med Flyers. Men få se vad som händer med monsteravtalen i samband med nästa förhandlingar mellan spelarfacket och ägarna då det nuvarande kollektivavtalet löper ut 2012. Senast tvingades spelarna gå med på en fjärdedels löneminskning på existerande kontrakt.
Lyckligtvis fortsätter Tour de France med en riktig superetapp på torsdag. Inte riktigt säsong för ishockey. Kan Andy Schleck knäcka Alberto Contador på Col du Tourmalet?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.