Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Har turen övergivit honom?

06.07.2010 22:22 | Skriven av Filip Saxén i Cykling

Lance Armstrong hade inte precis turen på sin sida då han fick punktering på ett av kullerstensavsnitten under den tredje etappen av Tour de France.

Amerikanen tappade över två minuter till flera av sina konkurrenter då han först tvingades vänta på ett nytt framhjul och sedan ensam försöka jaga i kapp de som låg framför honom.

Men man kan inte vara överraskad över att Armstrong hade turen mot sig. Han hade definitivt turen på sin sida då han vann sina sju Tour de France-segrar. På något underligt sätt lyckades han alltid undvika krascher eller att skada sig då han åkte omkull.

De bästa exemplen på hans tur är väl det här och det här.

Kan han återhämta sig lika bra den här gången efter de två senaste dagarnas motgångar?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar

  • Marcus Lindqvist says:

    Dessutom började Armstrongs otur redan i våras, när han först missade alla endagsklassiker han tänkt delta i på grund av en infektion och sedan kraschade i Amgen Tour of California. Och sen det här med Floyd Landis förstås.
    Synd på sätt och vis om Armstrongs chanser rök på kullerstenarna, för han har visat riktigt bra form i år. Tycker ändå personligen att det var en bra ide av Tourarrangörerna att inkludera ”klassiker”-etapperna i årets TdF. Det blandade om i leken och ger ett intressant utgångsläge före de första bergsetapperna. Contador får börja jaga genast.