Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Kom igen nu Tomi!

04.05.2010 10:18 | Skriven av Jonas von Wendt i fotboll

Tomi Maanoja har ett mardrömslikt år bakom sig med benbrott och annat elände bakom sig. Och visst har AIK-målvakten varit skral inledningsvis i Allsvenskan. Men det är knappast bara Maanoja som ska kritiseras. Bara fyra lag har släppt in färre mål än AIK. Däremot har inget lag gjort färre mål än Gnaget. Oj vad en viss Ivan Obolo saknas.
Men det är ju alltid lätt för fans, tränare och klubbledning att leta fram en syndabock. Den här gången blev det Maanoja trots att det finns andra som borde kritiseras minst lika hårt.

Maanoja ställde, som den klippa han är, upp för intervju i Fotbollskväll. Han sa att han varit med om värre saker än att kritiseras för några dåliga matcher. Och det är klart, har ditt ben varit i typ fem bitar och du vaknat upp med smärtor varje natt i flera månader, kanske du har ett visst perspektiv. Tomi kommer tillbaka. Den vinnarskallen kan ingen knäcka.

Och herrejösses vilken svenska Maanoja snackar. Vill man så lär man sej. Snabbt. Eller hur Jarmo Myllys?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

3 svar

  • Tommy says:

    Jag är helt övertygad om att Maanoja kommer tillbaka. Så oproffesionellt beteende av ett ”proffsigt” AIK att gå ut i media med interna problem.

  • Jenkki says:

    Absolut. Maanoja är en hårding. Inte många i Sverige som tror på honom nu, men vi i Finland har ju sett honom som en kommande landslagsmålvakt. Återigen en bland många bra finländska målvakter. Vad har Sverige att komma med? Jag menar vilka är backup till Andreas Isaksson? Eddie Gustavsson? Johan Wiland? Inga namn som skrämmer. Eller den där sörjan i u-21 EM, Johan Dahlin? Tacka vet jag Björn Stringheim!

  • Tomas Jernberg says:

    Det är inte målvaktens fel när laget knappt gör några mål. Det kanske behövs mera ””sisu”, som påstås finnas finnas i landet österut. Detta visades dock inte i hockeymatchen mot Danmark. Inget är dock givet för de tre bästa lagen i gruppen går ju vidare. Lite märkligt, att man finner kommentarer om AIK i Finland. Hälsningar från Stockholm.