Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Dopningsförklaringar

02.03.2010 22:23 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Inspirerad av före detta sprinterässet Markus Pöyhönen, som alltså hittade anabola steroider när han var på löprunda i skogen, jag menar som någon bekant glömde i hans skrivbordslåda, presenterar jag några oförglömliga klassiker på förklaringsfronten.

Floyd Landis – drack whiskey kvällen innan sin fantometapp på Tour de France 2006, vilket förklarar att han hade tusen gånger mera testosteron än normalt i blodet.

Dennis Mitchell – drack fem flaskor öl och hade fyra gånger sex med sin flickvän kvällen innan han åkte dit för testosteron 1998. Förklaringen återanvändes senare av andra USA-sprintrar.

Tyler Hamilton – hade ett tvillingfoster som aldrig föddes, vilket förklarar att han hade röda blodkroppar av två olika individer i sitt blod i Aten-OS och Vuelta a Espana 2004.

Dieter Baumann – någon injicerade nandrolon i hans tandkräm, vilket förklarar att den olympiska mästarlöparen åkte fast 1999. Tysken erbjöd till och med en belöning för att få fast den skyldiga och presenterade en tub med tandkräm som bevis för att bli frikänd.

Ville Tiisanoja och Timo Tompuri – råkade hyra just den bilen vars tidigare innehavare glömt en hel uppsättning anabola steroider efter sig. Vilken slump, då kulstötning och diskus är grenar där dopning förekommer väldigt sällan och då Tiisanoja senare åkte dit för testosteron. Otroligt nog friades duon av idrottens rättsskyddsnämnd 2002.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

3 svar

  • Anders Nordenswan says:

    Med Salpausselkäspelen på kommande, så är det kanske också skäl att komma ihåg Virpi Kuitunens förklaring: hon visste inte alls vad man satt i henne med dropp. Men så är hon ju också urtypen av en lydig och blyg idrottare som gör som andra säger och inte har något sinne alls för att kontrollera sådant som gäller henne.

  • Marcus Lindqvist says:

    Just det, vilket väcker frågan att varför Kuitunen gavs plasmaexpanders om Myllylä medgett att de togs för att dilutera blodet för att balansera effekten av bloddopning..

  • Anders Nordenswan says:

    En fråga, som jag hoppas någon ännu på riktigt skulle tvinga Kuitunen att svara på.