Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Också Lejonen smittade+ut med Lasse och Joni

22.02.2010 08:43 | Skriven av Jonas von Wendt i Okategoriserad

Jag hörde till dem som inför turneringen trodde hårt på medalj för Lejonen. Men efter att ha sett 40 minuter mot Tre Kronor finns det dessvärre all orsak till oro. Slarvigt passningsspel, ingen intensitet, dåligt power play. Och som vanligt så jäkla dåliga skott. Finländarna har stått för en riktig blåvit bravur igen. Nämligen överträffat sig själva i att skjuta på första bästa motståndare. Och träffar man inte motståndaren så skjuter man förbi eller över, något som Finland alltid varit bra på.

Inför kvartsfinalen mot Tjeckien måste nog tränare Jalonen börja gå ner på tre femmor och fem backar.

Lasse Kukkonen får inte spela ett enda byte till. Någonsin. Allround är ett vackert uttryck. Inte bra på någonting, dålig på allt.

Joni Pitkänen. Lika dålig som LepoLasse. Avslutade matchen med att dela ut en svinaktig tackling på Hörnqvist. Mot huvudet. 5+20. En lagspelare. Finlands chanser i kvarten ökar betydligt om surfaren Pitkänen blir avstängd. Finns en orsak till att han är typ sämst av alla i plusminusstatistiken i NHL. Dessutom spelar han i ett riktigt skitlag. Som så många finländare. Det syns tyvärr.

Tre Kronor visar framfötterna för första gången. Stark insats så här långt. Sedinx2, Zäta, Bäckström, Alfie, Foppa, Eriksson, Lidas.

Ääh vi har ju LepoLasse. Och SuperJoni.

Enda godkända hittills: Filppula. T. Ruutu och Kipper. Resten kan dra något gammalt över sig.

Nu börjar tredje perioden. Och vem har vi där om inte LepoLasse. Coach Jalonen har koll.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.