Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Kuhta, Lejon och Lejoninnor

19.02.2010 11:23 | Skriven av Jonas von Wendt i ishockey | OS i Vancouver

Kimmo Kuhta framstår som en av säsongens värvningar hittills. IFK-ikonen vet hur man gör mål. Något som IFK kommer att ha stor nytta av i slutspelet där storlaget kan gå riktigt långt.  I jämförelse med Jokerit värvade laget klokt. I Nylander fick man egotrippad diva som skiter fullständigt i allt som heter lagspel. Och Bates Battaglia? Nja.

Nåjo, IFK har en sportchef som faktiskt vet någonting om ishockey i Tom Nybondas. Jokerit har en bilförsäljare från Vanda med taskig klädsmak.

OS-hockeyn kan bli något i hästväg, det står klart redan nu. Och trots allt hajpat snack om Kanada och Ryssland var lagens insatser mot Schweiz och Slovakien bevis på deras dödlighet. Jag vill verkligen inte att Finland möter Schweiz i en eventuell kvartsfinal. Med vetskapen om att Jonas Hiller börjar hitta storformen i kombination med hur svårt Finland brukar ha med målskyttet känns det som ett riktigt otäckt scenario. Men vi ska inte måla fan på väggen. Vitryssland var inget problem och tyskarna ska man klå med någon puck. Sverige är en annan femma. Men Tre Kronor är inte alls omöjliga.

Anfallet ser okej ut i Lejonen. Däremot känns backbesättningen oerhört skakig. Timonen. Lydman, Salo och Lepistö verkar hålla måttet. Kukkonen känns pålitlig som Sosnovy Bor och Pitkänen lirar Hawaiihockey. Oj vad jag saknar Finlands genom tiderna bästa back: Teppo Numminen. The Repo Man var större än många insåg.

USA-Finland 6-0. Kunde lika gärna ha blivit 15-2. I semifinalen väntar Kanada. Tror på 0-11. Men damerna är ju här endast för att spela om brons.  Sverige kan besegras.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.