Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Ät upp den Hossa2

14.06.2009 00:33 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Skrev inför Stanley Cup-finalerna att det skulle vara så rätt åt Marian Hossa att igen finna sig på den förlorande sidan och jisses det kan inte finnas någon som känner sig mera misslyckad just nu. Yeah yeah, han har 7,45 miljoner ($) orsaker att tycka att säsongen inte var helt bortkastad – men Pittsburgh hade gett honom minst lika mycket. Kanske han tecknar på för Penguins i sommar?

Hossa tyckte ju att han har större chanser att vinna Stanley Cup med Detroit men tji fick han. Nå, jag var av samma åsikt ännu inför finalerna. Fleury släppte precis som jag anade några billiga mål, men å andra sidan gjorde Osgood i andra ändan av rinken det också – och ofelbara Red Wings gjorde några mycket okaraktäristiska men ödesdigra missar. Kollade ni hur Crosby snurrade runt Lidström bakom Detroitmålet? Och felpassningarna..Jesus.

Och till skillnad från i fjol dök Malkin upp i finalerna också, och kvitterade Conn Smythe för det.Jag har länge tyckt att han är större än Crosby och nu fick han erkännandet för det. Något Jagr-aktigt över honom, hur stark han är i närkamper och hur han skyddar pucken.

Tur för Penguins att dom vann Stanley Cup nu förresten. Och synd för Detroit att dom inte vann. Bägge lagen kommer att få trubbel med lönetaket – Pittsburgh har redan förbundit sig vid att betala löner för 47 miljoner dollar och Detroit för 51 miljoner dollar 2009-2010, då lönetaket beräknas bli 55-56 miljoner. Jag är inte så orolig för Detroit – dom kan ersätta Hossa, som troligen skriver på för Tampa Bay eftersom han anser dom har bäst chanser att vinna Stanley Cup, Samuelsson och Conklin med egna prospects, såsom Ville Leino och Justin Abdelkader. Men Penguins riskerar att falla i samma fälla som Ottawa Senators och Tampa Bay Lightning – Lemieux & Co betalar 27,4 miljoner dollar nästa säsong åt Malkin, Crosby, Gonchar, och Fleury. Följande säsong då lönetaket kan sjunka ytterligare betalar Penguins 22,4 miljoner åt samma kvartett minus Gonchar, vars kontrakt löper ut. Så halva lönebudgeten går till två forwards, en back och en målis. I Red Wings får Datsjuk, Zetterberg, Lidström och Osgood nästa säsong 21,5 miljoner.

Men Red Wings har billiga, egna prospects som fyller resten av laguppställningen. Penguins har  tradat bort en massa reserveringsturer i NHL-draften för att vinna sin Stanley Cup och skulle jag vara Mario skulle jag bekymra mig för hur laget ser ut om fem år. Fast det coola med NHL:s draftsystem är ju att det gör att skillnaderna mellan lagen faktiskt jämnas ut – vem hade trott att Penguins som var ligans jumbo för något år sedan vinner Stanley Cup, eller att Colorado Avalanche som dominerade ligan med Foppa, Sakic & Co plötsligt skulle bli ett bottenlag? Penguins hade förstås svinturen att vara botten och därmed drafta till först under år som superlöften som Malkin och Crosby fanns till buds. Men stjärnor allena vinner inga Cups, och nu återstår att se hur Penguins i fortsättningen kan fylla ut de minst lika viktiga birollerna.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.