Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Tack Sami!

06.06.2009 00:34 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Det här gick precis som vi ville – Pittsburgh har jämnat ut matchserien och nu är det en spännande finalserie och nu kan finländarna börja hoppas att Detroit tar nästa seger så vi igen får ett par finländares namn på Stanley Cup.

Tack för det citatet, Canal + expertkommentator Sami Kapanen. I fortsättningen tror jag jag väljer ESPN Americas NHL-sändningar fast dom har lite kornigare bild.

Dessutom, två finländare mot åtta svenskar spelar i Detroit. Så svenskarna bara utökar sin ledning gällande namn på Stanley Cup-bucklan om Red Wings tar den. Plus att Zetterberg eller någon annan troligen ror hem Conn Smythe Trophy, ett pris som needless to say en finländare aldrig fått.

Jag betackar mig för överdriven nationalism. Pittsburghs seger i sju skulle vara det bästa som kan hända ishockey, inte bara i Nordamerika utan hela världen. Pittsburghs stjärnor Malkin, Crosby och världens enda karismatiska målvakt Fleury är bästa möjliga reklam för NHL och hockey framför allt i Nordamerika, utanför de traditionella marknaderna. Pittsburghs seger skulle visa att stjärnglans kan besegra utstuderad taktik.

Det är aldrig kul när ett lag dominerar år ut och år in. Jag tycker Detroit har fått helt tillräckligt med Cupar och President´s Trophies på sistone. Pittsburgh Penguins som ex-stjärnspelaren Mario Lemiuex med hjälp av några rika polare räddade från konkurs eller flyttning till någon ort i New Texas  skulle verkligen behöva framgången för att inte bara återvinna sina fans (de har kommit tillbaka) utan bygga sig en stark position  i Steel City. En ny arena är på väg, men den kostar, tar tid att bygga – och måste fyllas när den är klar.

Å andra sidan sympatiserar jag lite med de hårt prövade biljobbarna i Detroit. Hundratusentals jobb försvinner i bilindustrin- vilket för första gången visat sig som inte helt slutsålda läktare i Joe Louis Arena.

Så vem ska man heja på? Äh, glöm det och njut av splendid hockey. Framför allt kul att ingendera målvakten visat några Martin Brodeur/Patrick Roy-takter. Och backarna? Ingen, inte ens Nicklas Lidström har visat någon Nicklas Lidström-aktig omutbarhet i defensiva zonen.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.