Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Fotboll + Damer = Sant

03.06.2009 15:51 | Skriven av Andrea Borenius i Okategoriserad

I teorin är det en bra idé. Men i praktiken blir det fel på så många sätt. Att arrangera att fotbollsinfo bara för kvinnor med budskapet att fotboll är en gren som passar alla lika bra samtidigt som tillställningen är till enbart för damer är motsägelsefullt så det förslår.

Att bollförbundet inför EM på hemmaplan i augusti vill försäkra sig om så stor publicitet som möjligt och därmed så höga publiksiffror som möjligt är självklart. Och bra tänkt.

Men jag kan ändå inte låta bli att skruva på mig när frågor som hur många spelare det finns i ett lag och vad offside är hör till dem som är uppe till diskussion på fotbollsträffen för kvinnliga journalister. Det är faktiskt inte okej. Inte alls. I samma veva skulle det vara lätt att komma in på vad som hör allmänbildning och slå fast att någon sorts uppfattning om hur världens populäraste gren spelas hör hit.

Men jag låter bli för tillställningen avrundades med bollträning och match där undertecknad stod för assistans till utjämningsmålet i den sista matchminuten och jublande höjde armarna i den ivrigaste målgesten som setts på Bollplan på länge. För att sekunden efter inse att jag var ensam om att jubla och kanske till och med om att förstå att vi just såg det som i fotboll kallas för mål. Dags att gå hem.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.