Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Ett landslag på fall

26.06.2014 22:39 | Skriven av Jonas von Wendt i fotboll

Tänkte att de skulle ha ett stort VM i sig ännu men fick fel. Portugals gyllene tid är över, åtminstone för en stund för den här generationen blir inte bättre och framför allt inte yngre. Cristiano Ronaldo är 29 år och har börjat få lite muskelskador, skador som man slår upp väldigt lätt.  Om fyra år är han definitivt inte lika bra längre. Ronaldo lever ju i viss mån på sin snabbhet och den brukar dessvärre avta med åren.

Stommen börjar bli aningen åldersstigen och efterväxten imponerar inte. En sådan som William Carvalho är visserligen bara 22 men är mera en defensivt inriktad mittfältare och runt dem är det oftast rätt svårt att bygga storlag.

 

Ronaldos VM var uselt från början till slut. Då han en timme och 20 minuter efter matchen gick igenom mixed zone stannade han inte för en sekund. Som kapten skall du kanske göra det. Överlag var en Ronaldo, småskadad och till synes något omotiverad, ett dåligt kaptensval. Med hängande huvud, obscena gester och sura miner får du knappast igång ditt gäng. I synnerhet inte ett så dysfunktionellt gäng som Portugal den här gången var.

Skoj att USA är vidare. Gillar attityden. Tusen gånger bättre än Portugals och Ronaldos.

 

Ska jag tippa VM-finalister just nu säger jag: Tyskland-Argentina. Men är mera säker på Tyskland där.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.