Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Greklands sak kan bli svår

25.06.2014 01:20 | Skriven av Jonas von Wendt i fotboll

Grekland i ett EM-kval i oktober. Tanken är inte särskilt tilltalande med tanke på vad jag och många andra landsmän såg grekerna uträtta mot Elfenbenskusten. Låt vara att någon av trotjänarna väl måste tacka för sig efter VM. Fast fasen vet, med sådana rökare som Karagounis än har i dojorna och med den arbetskapaciteten finns det väl ingen orsak att lämna Hellas åt sitt öde.

Elfenbenskusten  förblir en gåta på VM-nivå. Ut i gruppspelet 2006, ut i gruppspelet 2010 och ut i gruppspelet 2014. Det här var definitivt Didier Drogbas sista chans på den här nivån och oj så besviken den forne Chelseastjärnan var då  tränare Lamouchi bytte ut honom med kvarten kvar. Hade Grekland kvitterat med Drogba på planen? Det får vi aldrig veta.

 

En sak är åtminstone säker: Den forne Parma- Inter och Marseillespelaren Lamouchi får sparken så det ryker om det om han nu inte hinner säga upp sig före det.

Någon tillfällighet är det inte att ”Elefanterna” snubblar gång på gång. En viss odisciplin, själviskhet och obalans gör att det inte riktigt vill hålla ihop i 90 minuter åt gången. Så inte heller nu.

 

Vad sägs om en åttondelsfinal mellan Grekland och Costa Rica? Hyfsade odds på den matchen för den som lyckades pricka in den inför VM. Ingetdera laget skulle på några villkor vara med efter gruppspelet men här står vi nu. Härligt med överraskningar och intrycket av denna turnering som den mest underhållande  någonsin förstärks hela tiden.

Grekland har alla chanser att gå till kvartsfinal. Skulle  inte vara helt fel att mäta sig med en VM-kvartsfinalist i stundande kval. Tänk att de gick längre än Spanien, Italien, Balkanländerna och många andra.

Greklands sak kanske inte är vår, fråga fast Soini och Urpilainen, men svår, det kan den bli.

Uruguay-Colombia i en åttondel. Herrejösses. Av alla lag är det väl just Colombia som övertygat allra mest. 4-1 mot Japan och maximala nio poäng i gruppspelet. Men Uruguay har som bekant en viss nivå. Efter Suarezincidenten är dock alla sympatier på Colombias sida.

 

 

 

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.