Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

En oförglömlig kväll

24.06.2014 01:29 | Skriven av Jonas von Wendt i Okategoriserad

 

 

 

 

WP_000698

 

Att höra 70 000 brassar stämma upp i nationalsången, en extra vers utan musik är bland det mäktigaste jag varit med om på en fotbollsläktare. Rakt igenom var stämningen på Estadio Nacional rätt extatisk för det mesta och det blev ju inte sämre av att Neymar satte två bollar.

4-1 kanske var just vad Brasilien behövde, en offensiv genomkörare inför en svår åttondel mot Chile. Killarna bredvid mig på pressläktaren, brassar båda två, var övertygade om att detta blir Brasiliens VM och då jag nu själv också tippat det får jag väl stå  kvar mitt tips.

Inte alltid så objektivt på pressläktare, det här var jubel och glädjetårar då brassarna gjorde mål. Kan man väl förlåta även om det för en kylig nordbo alltid gör lite ont i hjärtat att se.

Sätter betyg på de fem bästa i matchen:

***** Neymar. I särklass igen och hans något misslyckades debutsäsong i Barcelona börjar mera och mera att framstå som en följd av tränare Martinos okunnighet. Oj vad bra Neymar var igen.

 

**** Luis Gustavo.Pålitlig i sitt tvåvägsspel och tog för sig också offensivt. Den centrala mittfältspjäs Luis Felipe Scolari aldrig flyttar på.

 

*** Jonas Eriksson. Den svenske rättskiparen höll huvudet kallt trots inramningen. Kunde väl ha visat ut Nyom men var på det stora hela klockren.

 

** Fernandinho. Spelade väl in sig i startelvan mot Chile? Tog för sig rejält och satte ett mål då han fick chansen efter paus. Paulinho har varit så svag att han Cityspelaren borde ta hans plats permanent.

 

* Joel Matip. Kanske lite valpig ibland men hade Kamerun haft flera defensiva spelare i samma klass hade detta kunna bli jobbigt för Brasilien. Matip går en stor framtid till mötes.

 

Går inte att betygsätta:

Hulk. Det var inte tack vare utan trots Hulk Brasilien gjorde fyra mål. Så otroligt dålig insats att han nog själv visste om det. Borde inte få flera chanser i detta VM.

 

Går verkligen inte att betygsätta:

Luis Felipe Scolaris mysdräkt. Tränare på den här nivån ska ha kostym eller åtminstone snygga byxor, välpolerade skor och skjorta. Det Scolari hade på sig brukar man se i de finska skogarna i oktober.

 

 

Frågetecken:

Freds mustasch. Var lite tysk gladporr över dem men om han fortsätter göra mål är det väl okej.

 

Brasilien-Chile: Liten fördel hemmalaget men bara liten för Chiles kollektiv imponerar.

Mexiko-Holland: Känns vidöppet. Två av turneringens utropstecken möts. Osvuret bäst där.

 

Nu funderar jag på bifforgie på Porcao, http://www.porcao.com.br/churrascaria/nossas-carnes/

 

Eller på peruanskt på Taypa, http://www.taypa.com.br/

 

Återkommer.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.