Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Ny favorit

23.06.2014 20:22 | Skriven av Jonas von Wendt i fotboll

Brasilien laddar upp i orten uppkallad efter denna öl. Eller var det tvärtom. Nomen ist omen. God var den. En risotto med bacalhao gifte sig fint.

Efter allt såsande med transporter i Sydafrika för fyra år sedan känns det ganska skönt att promenera till stadion på tio minuter. I Sydafrika, som var ett sjukt roligt VM det med, tog det fyra timmar att komma 15-20 kilometer i Joburg. Ellis Park var fint men att springa igenom Hillbrow i mörker för att hinna till matchen kunde man ha skippat. Hillbrow är ökänt för sin skyhöga mordstatistik. Taxichaffisen sa att han inte kan ta oss längre och föreslog att jag och kamrat Kauhala från U-Lehti blir av i Hillbrow.

– You should be alright if you make it to the traffic lights.

We did. Bolt hade inte tillryggalagt sträckan snabbare.

 

Ska göra en lång tur på stan i morn, ta lite bilder och försöka komma underfund med det hela. Tror inte jag lyckas. Men bilder blir det. Kollega Palonen från IS sammanfattade det hela: En kommunistisk utopistisk dröm. Mannen hade just anlänt från Rio. Lite andra bullar där.

 

 

 

 

WP_000686

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.