Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Ville Peltonen bakom IFK-slagsmålen

17.10.2010 18:04 | Skriven av Filip Saxén i ishockey

HIFK har varit i rubrikerna de senaste dagarna av bekanta orsaker. Precis som på ”den gamla goda tiden” – en tid de flesta supportrar fortfarande längtar tillbaka till – är det knytnävarna som skapat de svarta rubrikerna. Inte det faktum att laget för en kort stund toppade tabellen.

Men det finns en väsentlig skillnad till det förflutna då Ilari Melart och Markus Kankaanperä i veckan kastade handskarna. I båda fallen har det varit fråga om en markering och ett sätt att försvara lagkompisarna.

Melart gav sig på Karalahti av två orsaker. För det första tacklade Karalahti Turo Järvinen så att IFK-spelaren missade tio matcher. För det andra delade Karalahti ut en hård tackling mot IFK-kaptenen Ville Peltonen i början av matchen.

Melart meddelade åt Karalahti och resten av ligan att det inte är okej att köra på IFK:are ostraffat.

Kankaanperäs påhopp på Juuso Puustinen är både fult och fegt, det kommer man inte ifrån hur mycket man än vänder och vrider på det ensidiga slagsmålet.

Men också här handlade det om att statuera exempel. Puustinen tacklade Peltonen hårt tidigare i matchen och det är något Peltonens lagkamrater vill få ett slut på innan lagets viktigaste spelare skadar sig i en sådan situation.

Är IFK:s agerande rätt eller inte? Det råder det säkert delade åsikter om. Säkert är att om IFK fortsätter på samma sätt kommer någon politiker som inte förstår sig ett dugg på hockey eller idrott att ta starkt ställning mot IFK:s agerande och fördöma ”de nya vindarna” inom finländsk hockey.

Jag tycker IFK ska fortsätta försvara de egna, skapa stora rubriker och sätta färg på FM-ligan.

P.S. Tror någon förresten det är en slump att IFK i dag meddelar att Ilari Melart, som för övrigt på nätet döpts till IFK:n Kultainen Noutaja, har förlängt kontraktet för två säsonger? Nej, det är klubbens sätt att visa att man står bakom honom och det han gjorde.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.