Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Tabellen som säger ingenting

13.09.2010 10:56 | Skriven av Tommy Pohjola i ishockey

Nu när bobollssäsongen är över och fotbollslandslaget slickar sina sår är det dags att rikta blickarna mot hockeyligan.

I dagens tidning skriver Filip Saxén om några av de mest intressanta spelarna. Peltonen, Granlund, Väänänen, Vatanen och så en drös utlänningar. Ungefär så. Karalahti ska vi inte glömma!

Samtidigt som redaktör Saxén, som för övrigt just nu viker ihop sovpåsen och packar ned både termosflaskan och minnesstickor för att klara ytterligare 70-80 hockeymatcher, gjort sin förtjänstfulla analys har undertecknad granskat FM-ligalagens träningsmatcher.

Trupperna uppträder i juli–september i de mest varierande formationer och också spelupplägget kan vara helt annorlunda från match till match. När man ännu lägger till att lagen oftast har olika motstånd, lag som ju också är mitt i sommarträningen, och dessutom spelar olika antal matcher kan man utan universitetsutbildning dra slutsatsen att hela den här undersökningen är totalt värdelös.

Fast kanske inte helt och hållet.

Man ska aldrig underskatta underhållningsvärdet som sportstatistiken bjuder på. Och om Ässät vunnit en enda av sina nio träningsmatcher är det svårt att ens med bästa vilja spå Björneborgarna en direkt slutspelsplats.

Utgående från sommartabellen på jatkoaika.com (se ovan) ser det ut som att Lukko fortsätter ösa in mål precis som i fjol. Det går undan framåt även för HIFK. JyP har förlorat endast en träningsmatch. Är det grundseriens tre bästa gäng?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.