Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Trovärdighet var ordet

25.08.2010 14:59 | Skriven av Jonas von Wendt i fotboll

HJK spelar säsongens viktigaste match på torsdag kväll mot Besiktas. I skrivande stund verkar det klart att mittfältsstjärnan Medo lämnar Klubi för spel i Partizan. Ett stort grattis till Medo. Ett hårt arbete och en förstaklassig inställning ger honom nu chansen att spela i en stor europeisk klubb. Inte illa av en man som miste båda sina föräldrar i det blodiga inbördeskriget i Sierra Leone, som sökte politisk asyl i ett kallt och okänt land uppe i norr för sju år sedan och som i dagens läge är ligans bästa spelare tillsammans med Eremenko jr och Dickson. Och karriären kan bli både lång och framgångsrik. Bara att önska honom alla lycka och välgång! Med rätt inställning kommer man långt här i livet. Medo är ett exempel, Shefki Kuqi ett annat. Mikael Forssell och Petri Pasanen? Nja. Kanske inte även om båda gjort en fin karriär. Förutsättningarna fanns till mycket bättre.

Medo skulle behövas i landslaget. För det behövs ett undantagstillstånd från Fifa i och med att Medo spelat för Sierra Leone tidigare. Att få ett sådant tillstånd är inte lätt. Men kanske att Bollförbundet kunde försöka? Hittills har ingen lyft ett finger. Kallas ambitiöst tror jag.

HJK då? Medo har kontrakt för nästa säsong och Klubi får således en saftig summa pengar för mittfältaren. Kan vara nära en miljon euro. Mycket pengar i finsk fotboll. Däremot är tidpunkten högst olycklig. HJK slåss om ligatiteln och om avancemang i Europa League. Då släpper man iväg sin bästa spelare. Vad sänder det för signaler till fansen?

Ser fram emot att lyssna på Lyytikäinens och Haapiainens utläggningar. I synnerhet den sistnämnde som anser det vara finsk medias främsta uppgift att skriva mycket och framför allt positivt om HJK.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.