Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Perpa och Jukka bäst

22.06.2009 23:16 | Skriven av Jonas von Wendt i Okategoriserad

Det var en bedrift av Finland att ta sig till U21-EM. En stor eloge för den insatsen. Väl där gick det som de flesta befarat. Kunnandet räckte inte till.

 

Här mina tre toppar i det blåvita lägret.

1. Perparim Hetemaj. Greklandsproffset skall gå in omedelbums i A-landslaget, helst rakt in i öppningselvan. Allt annat är tjänstefel av Stuart Baxter.

2. Jukka Raitala. Gör inte många matcher till på finsk mark. Oerhört mogen insats. Har en speluppfattning som hans företrädare Toni Kallio bara kan drömma om. Också han bör platsa bland de stora grabbarna.

3. De finska fansen. Glädjande att se så många finländare på plats på den svenska västkusten. Visst utvecklas fotbollskulturen hos oss också. Men ingenting kan förändras över en natt.

 

Floppar: 

1. Jonas Portin. Skrev lite före EM på för Ascoli i serie B. Månntro Italien redan spökade i det undermedvetna för Portin var en av de absolut sämsta spelarna. Hiskeliga bekymmer i markeringsspelet.

2. Berat Sadik. Som befarat helt odudlig på den här nivån. Hyfsad inledningsvis mot England men annars totalt osynlig och ofarlig. Verkligen ingen arvtagare till Shefki. 

3.  Fasta situationerna. Finländarnas agerande var hemskt att skåda vid frisparkar och hörnor, oavsett om det gällde defensiv eller offensiv. Här faller en väldig skugga över Markku Kanerva och övrig träningsledning. Så här svårt kan det inte vara.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.