Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Messi eller Klose?

13.07.2014 17:19 | Skriven av Jonas von Wendt i fotboll

En bättre chans får sannolikt inte Lionel Messi och definitivt inte Miroslav Klose. Messi har börjat lida av skador under de senaste säsongerna, muskel- och ljumskproblem och trots att han bara är 27 år är det inte alls säkert att han kan spela på samma nivå om fyra år i Ryssland.

För Klose, 36, är detta definitivt sista chansen att knipa VM-bucklan. Fast vem vet, Klose ser mera vältränad ut än någonsin tidigare och med sin asketiska livsstil kanske hans kropp håller för fyra år till. Osvuret är bäst Kloses fall.

 

Tror Klose får jubla till slut. Argentina står emot bra men Tyskland vinner med 2-0 efter förlängning.

 

FBL-WC-2014-GER-ARG-COMBO

 

 

Ryssland ja? För en finländare är det  goda med att VM 2018 arrangeras i vårt väldiga östra grannland att man kan sätta sig på tåget till S:t Petersburg, se en match, köra en helkväll med pelmener, blinier och vodka och ta morgontåget hem till Finland.

S:t Petersburg,  Rostov-na-Donu, Kaliningrad (!) och Sotji torde under VM vara de enda orterna som är något så när behagliga att vistas i. Inlandshettan i Moskva, Samara, Jekaterinburg, Nizjnij Novgorod, Kazan. Volgograd och Saransk kan vara rätt tryckande i juni-juli. Om nu VM ens arrangeras i Ryssland 2018? Allt beror väl på vad herr Putin hittar på på den världspolitiska scenen.

Fast Volgograd, före detta Stalingrad kunde ju vara något för en som slukat det mesta i litteraturväg gällande andra världskriget. Tänk er Tyskland-Ryssland i en kvartsfinal där? Historiskt kittlande men nej. Helst inte.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.