Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

My name is Coyle, Owen Coyle

21.11.2010 10:59 | Skriven av Jonas von Wendt i Okategoriserad

Höstens tränare i Europa? Nej inte Mourinho, inte Ferguson, inte Allegri och inte ens Klopp som gjort ett fantastiskt jobb i Dortmund.

Nej skulle årets tränare utses nu skulle mitt val tvivelsutan vara Owen Coyle. Då Coyle under förra säsongen lämnade Burnley sjönk Clarets som en sten, samtidigt som Bolton spelade upp sig.

Boltons har i många år stått för dödgrävarfotboll med ett igelkottförsvar, slitstarka defensiva mittfältare och långbollar på Kevin Davies. Det har något karikerat hållit laget kvar i finrummet.

Men under Coyle har laget börjat ösa in mål. 26 stycken har det blivit i Premier League, bara de tre lagen framför, Chelsea, ManU och Arsenal har gjort flera. Och laget spelar en vägvinnande, rätt offensiv fotboll där Kevin Davies och Johan Elmander bildar ett av ligans bästa anfallspar. Laget ligger femma i tabellen, femma! Före Spurs och Pool. Inte helt illa av en klubb som alltid ansetts som tristessens högborg. Coyle har framtiden framför sig, lita på det. En innovativ, sporrande tränare med ett gott öga till offensiv fotboll.

Om Liverpools styrelse haft en aning om vad de håller på med hade de satsat på Coyle som tränare. Visserligen vann Hodgsons Pool mot West Ham (vem gör inte det?) senast men Hodgsons spelfilosofi är minst sagt något tråkig. De bortskämda supportrarna verkar också ha tappat kontakten med verkligheten då de skanderar Kenny Dalglish under matcherna. Den mytomspunne skotten skulle sannolikt träna ner Liverpool i träsket, hans kontakt med den moderna fotbollen lämnar en del att önska.

Nej de borde i stället sjunga Coyles namn. Tänk vad denne man kunde få till stånd med Liverpools material om han fört Bolton till fjärde plats? Liverpool ligger nia.

Premier League ser ju ut att bli jämnare än på mannaminne. Chelsea har förlorat tre av sina senaste fyra matcher, Arsenal föll ihop som ett korthus i andra halvlek mot ett imponerande Spurs medan United fortfarande är obesegrat. Bakom lurar Spurs och City. Bolton lär, trots Coyles stordåd, inte sluta fyra. Hittar Spurs lite jämnhet blir laget minst fyra. City sparkar Mancini vilken dag som helst och fortsätter att köpa rubb och stubb i januari. Men så länge inte tränaren heter Hiddink, Mourinho eller Advocaat har jag svårt att se laget som en riktig aspirant till titeln.

Eller så kan ju shejkerna satsa friskt och köpa in mister Coyle. Mera håglöst eller uppgivet än under Mancini kan det ine bli. Och så kan de ju börja med att göra sig av med medelmåttor med egon som Maradonas. Börja med Adebayor, Vieira, Richards och några till. Då kanske det kan bli något.

Topp 3:

1. Barcelona. Åtta mål mot Almeria. Sjukt.
2. Cristiano Ronaldo. Smörpaketet från Madeira öser in mål.
3. El Clásico. Om åtta dagar drabbar giganterna samman. Missade inte det! Årets match hittills.

Flopp 3:
1. Werder Bremen. Åkte dit med 4-0 mot Schalke. Var ska detta sluta för den ekonomiskt tynga klubben?
2. Chelsea. Tre förluster på fyra i ligan. Dominerade fullständigt mot Birmingham men Foster var fenomenal mellan stolparna.
3. Arsene Wenger. Stod som vanligt och gnällde på allt och alla. Ta det som en man Arsene! Spurs var bättre.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.