Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Brasilien har blivit värst i klassen

07.07.2014 21:13 | Skriven av Jonas von Wendt i Okategoriserad

Tyskland-Brasilien hade väl varit den logiska finalen egentligen men arrangörerna vill ju till varje pris att Brasilien och Argentina möts i finalen. Semifinalen mellan giganterna känns lika vidöppen som spännande. Brasilien saknar Neymar och Silva, Tyskland kommer till spel med bästa manskap.

Brasilien har under årens lopp tjusat med bländande fotboll medan Tyskland ibland oförtjänt kallats för en fantasilös fotbollsmaskin. Den tyska revolutionen började på allvar 2006 och numera är det väldigt få som använder orden tråkigt och Tyskland parallellt.

Tvärtom är det Brasilien som blivit det cyniska laget. Eller vad sägs om följande statistik:

Tyskland håller boll till drygt 60 procent under matcherna, Brasiliens motsvarande siffra är 53,5. Tysklands passningsprocent är 86 mot 81 för Brasilien. Tyskland slår i medeltal nästan 600 passningar under en match mot cirka 340 för Brasilien. Siffror är bara siffror men visst talar de sitt tydliga språk.

Brasilien anno 2014 är ett rätt cyniskt lag, något som ytterligare understryks av att laget faktiskt toppar ”busligan”, det vill säga har gjort sig skyldig till flest regelvridigheter under VM. I snitt över 19 per match mot 11,4 för Tyskland som ju av så många upplevs som så fysiskt och ibland brutalt. Brasilien tacklar i snitt över 24 gånger per match, mot drygt 20 för Tyskland.

 

Tips: I och med att jag nu trodde på Brasilien inför VM kan jag inte gå in och ändra mig mera. Men blir verkligen inte överraskad om det går precis tvärtom.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.