Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Floppvarningar i NHL

01.08.2011 22:39 | Skriven av Marcus Lindqvist i ishockey

Om nån trodde att Pentti ”Fööni” Matikainen eller Matti Virmanen var en dålig GM, vad sägs om att NY Islanders och GM Garth Snow förhandlar med Alexei Yashin? Just det, samma flopp-Yashin vars idiotiska tioårskontrakt Islanders och ex-målvakten köpte ut och vars idiotiska tioårskontrakt fortfarande räknas med 2,2 miljoner dollar per år mot Islanders lönetak. Nå, Islanders problem är snarare att nå upp till minimilönenivån än lönetaket.

Annars också en massa på gång i NHL. Philadelphia gjorde en väntad storstädning genom att skicka iväg Mike Richards och Jeff Carter. Ok, snacket om att de är festprissar som saboterar lagstämningen. Kan vara en bra manöver. Men sen rekryterar dom Jaromir Jagr – huh? Och väljer att inte förlänga med Ville Leino, som ändå bildat riktigt en bra andrakedja med Daniel Briere. Och efter att ha fallit på sina målvakter i åratal går Flyers äntligen ut och skaffar en riktig money goalie – Ilya Bryzgalov. Superfloppvarning. Jag menar, nio år och 51 miljoner dollar. Jisses. Snubben har usel slutspelsstatistik (http://flyers.nhl.com/club/player.htm?id=8468524) och hans fina siffror i Phoenix har minst lika mycket att göra med lagets defensiva spelstil som något annat. Vad gör Philly sen när han floppar och dom sitter fast med hans kontrakt?

Nästa floppvarning: Washington. Värvningen av Tomas Vokoun kan vara det som gör Caps till NHL-mästare, men det kan också gå kapitalt fel. Fråga vilket HIFK-fan som helst om hur det gick våren 2005. Sen så vann han förstås VM-guld med Tjeckien samma vår och på nytt 2010. Frågan är då vilken Vokoun Caps får. Annars har de lyckats bra i sina värvningar: Joel Ward, super i Nashville i slutspelet, Jeff Halpern, defensiv center, Roman Hamrlik, nå, kanske lite gnista kvar i honom.

Tredje floppvarningen. Nya ägaren Terry Pegula har ivrigt öst pengar på free agents i Buffalo: Ville Leino, sex år, 27 miljoner dollar, Christian Ehrhoff, tio år, 40 miljoner dollar, samt Robyn Regehr med två år och åtta miljoner dollar kvar på sitt kontrakt. Snubben vill visa att nu menas det allvar, men nyförvärven har ganska mycket att bevisa och sådär lätt går det inte att bygga ett vinnarlag i NHL.

Så när det gäller att tippa favoriter för nästa säsong i ett ultratidigt skede är det bara att kolla the usual suspects: Vancouver, Chicago, Pittsburgh (ifall Sidney Crosby skakar av sig sviterna av hjärnskakningen i vintras). Boston? Nja, ingen vinner back to back längre.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.