Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Väntad sorti för Caps

05.05.2011 19:26 | Skriven av Marcus Lindqvist i ishockey

Alldeles som väntat kollapsade Washington Capitals än en gång i slutspelet. Mera oväntat att laget slogs ut 4-0 i matcher av Tampa Bay Lightning, vars bästa målgörare är – Sean Bergenheim.

Undertecknad trodde att Caps skulle åka dit redan mot New York Rangers redan i första omgången av slutspelet. Men efter att ha klarat av Rangers försvara-tackla-blockera skott-lämna resten åt en suverän målvakt-rivjärnshockey såg det ut som att Ovetjkin et al. skulle gå hela vägen. Nix.

Lightnings urtråkiga 1-3-1 försvarsfälla är ingen fröjd för ögonen, men effektivt är det. Svenska superstjärnan Niklas Bäckström: 1 assist i Lightningserien. Alexander Semin: 1 mål och 1 assist. Dwayne Roloson som jag tror spelat i NHL sedan 1950-talet och som gått igenom alla klubbar har funnit en ny vår.

Kul för Sean Bergenheim med Tampa Bays framgång. Trist för ishockeyn. Bergenheim är glädjande TB:s främsta målskytt med sju mål, fler än stjärnorna Vincent Lecavalier, Steven Stamkos och Martin St Louis.

Skrällarna uteblev under första omgången av slutspelet. Däremot tycks fler vara på lut under andra.

Boston äger Philadelphia. På förhand handlade snacket mest om Flyers målvaktsproblem och i game 3 var Brian Boucher en av de största orsakerna till att Boston tog en 3-0-ledning i matcher. I game 2 dominerade Flyers, men Bruinskeepern Tim Thomas räddade Boston. Men målvakterna är inte den enda orsaken till att Flyers är på väg på semester. Flyersförsvaret har tappat markeringar, slarvat med rebounds och forwardarna har inte utnyttjat sitt fysiska övertag. Förstår att elaka Chris Pronger saknas, men så här mycket? Bruinskillarna har knappast glömt att Flyers som tredje lag i NHL-historien förra våren vände ett 0-3-underläge i matcher mot just Bruins – och de låter det knappast hända igen.

San Jose äger Detroit. I första omgången övertygade Red Wings och med Henrik Zetterberg tillbaka skulle kroniska slutsspelsfloppen Sharks vara en munsbit. Tvärtom, ser det ut som. Antti Niemi som läckte som ett såll i första omgången mot LA Kings har varit omutbar. Han är skillnaden mellan två spelmässigt jämna lag.

Nashville gör en fight av serien mot Vancouver. Vezinakandidaten Pekka Rinne har stått på huvud, händer och fötter och gett sitt Predators chansen att vinna i var och en av de tre matcherna. Game 3 avgjordes av en billig utvisning i förlängningen och det lutar mot att det spelmässigt överlägsna Canucks tar den här serien. Men Vancouver har inte övertygat. I game 2 och game 3 började de, precis som i flera matcher mot Chicago, spela passivt när de hade ledningen och lät motståndaren föra matchen till förlängning. Det här var ändå laget som dominerade grundserien och vann President’s Trophy (senaste lag att vinna grundserien och Stanley Cup var för övrigt New York Rangers, 1994).

Henrik Sedin har 5 assist i slutspelet och inte en enda poäng mot Nashville. Brorsan Daniel, poängvärst i grundserien har 1 assist mot Predators. Bägge är på minus i +/- – statistiken.Ryan Kesler hade två mål senast, men före detta inte ett enda i slutspelet.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar

  • Anders says:

    Antti Niemi var övertygande i match sju, har aldrig förlorat en playoffsserie och nu blir det då Sharks mot Canucks, två långvariga loosers mot varandra. Vilka dueller: Sedinarna mot Thornton & Marleau, och speciellt Niemi mot Luongo. Men om Sharks klarar Detroit, så lär det nog gå vägen mot Canucks också.